Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Gürz-5 Operasyonu: 12 İlde Ter*r Örgütüne Büyük Darbe

Gürz-5 Operasyonu: 12 İlde Ter*r Örgütüne Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütünün yaz aylarında kırsalda sakladığı silah ve mühimmatların imha edildiğini, 12 ilde düzenlenen Gürz-5 operasyonlarında 76 mağara ve sığınağın yok edildiğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gürz-5 Operasyonu: 12 İlde Ter*r Örgütüne Büyük Darbe
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12 ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yaz aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla sakladığı çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiğini belirtti. Gürz-5 operasyonları kapsamında 76 mağara, sığınak ve barınma alanının yok edildiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaştı.

Operasyonlarda; 102 adet füze, 132 adet havan ve bombaatar mühimmatı, 191 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 bin 604 adet fünye, 165 adet el bombası ve 22 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve düzeneği ele geçirildi. Ayrıca 55 adet makineli uçaksavar topu mühimmatı ve 8 bin 237 adet mühimmat bulundu.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları tarafından 315 Tim, 3 bin 996 Jandarma personeli ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

Operasyonun Gerçekleştiği Bölgeler

Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli illerinde yoğunlaşan operasyonlar sonucunda, terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı ve eylem yapmak için hazırlık yaptığı inler tek tek tespit edilip imha edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
General ve amirallerin ataması Resmi Gazete'de

General ve amirallerin ataması Resmi Gazete'de