Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Gezi Davası Sanıklarının Adli Kontrol Tedbirleri Kaldırıldı: Mahkeme Kararını Verdi

Gezi Davası Sanıklarının Adli Kontrol Tedbirleri Kaldırıldı: Mahkeme Kararını Verdi

Gezi Davası'nda mahkeme, sanıkların adli kontrol tedbirlerini kaldırdı. Yeniden yargılanan isimlerin duruşması sonrası verilen karar merakla bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gezi Davası Sanıklarının Adli Kontrol Tedbirleri Kaldırıldı: Mahkeme Kararını Verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Gezi Davası kapsamında 18'er yıl hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay'ın bozma kararı sonrası tahliye edilen Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin yeniden yargılandığı duruşmada mahkeme, sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

Gezi Parkı davası çerçevesinde "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçlamasıyla 18'er yıl hapis cezası alan sanıkların yeniden yargılanması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü vekili Bayram Şahin Aydınlı da duruşmada hazır bulundu.

Mahkemenin Kararı Ne Oldu?

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak sanıkların yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol şartlarının kaldırılmasına hükmetti. Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Gezi Parkı eylemlerine ilişkin görüntü kaydının varlığını sorma ve sanıklar hakkında açılan bir soruşturmanın olup olmadığını kontrol etme talimatını verdi. Duruşmayı erteleyerek kararını ileri bir tarihe bıraktı.

Gezi Davasının Geçmişi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'ya "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş ve "siyasal veya askeri casusluk" suçundan beraat etmişti. Diğer sanıklar da 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'ın kararıyla ise bazı sanıkların cezaları bozulmuş ve adli kontrol şartlarıyla tahliyelerine karar verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahkemeden satılık 2012 model Renault marka araç

Mahkemeden satılık 2012 model Renault marka araç