Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Fatih’te ‘Ramazan Hoca’yı Öldüren Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Fatih’te ‘Ramazan Hoca’yı Öldüren Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Fatih’te ‘Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’i bıçaklayarak öldüren Erkan Baykut, tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih’te ‘Ramazan Hoca’yı Öldüren Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı
KAYNAK: İHA

Fatih’te ‘Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Erkan Baykut, tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Baykut ve taraf avukatları hazır bulundu. Ramazan Pişkin’in kardeşi Mehmet Pişkin de duruşmaya ‘müşteki’ olarak katıldı.

Sanığın Savunması: "Ailesine Karşı Mahcubum"

Sanık Erkan Baykut, duruşmada esasa ilişkin savunmasını yaparak pişman olduğunu dile getirdi. Baykut, "Ramazan Pişkin’i ben Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettiğim için planlayarak öldürdüm. Muradı, beni 17 yaşımda uyuşturucuya bulaştırmıştı ve bana anlatılmayacak kötü şeyler yaptı. Ruhumu şeytana sattırmaya çalıştı. Mason örgütü Illuminati çetesiyle mücadele halindeyim. Bundan dolayı psikolojim iyi değildir. Ailesine karşı mahcubum" dedi.

Son Söz: "İslam İçin Mücadele Eden Bir İnsan Olduğunun Farkındayım"

Sanığın son sözü sorulduğunda, "Ramazan Pişkin’in masum bir insan olduğunun ben de farkındayım. İslam için mücadele eden bir insan olduğunun da farkındayım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararı: Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Mahkeme, sanık Erkan Baykut’u tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilgi sahibi olarak ifadesi alınan İbrahim B.'nin, yan tarafta bulunan eczanede olduğu sırada bir gürültü duyduğunu ve kontrol etmek amacıyla eczaneden çıktığında çay ocağından elinde bıçak olan bir şahsın koşarak kaçtığını gördüğünü belirtti. İbrahim B., çay ocağını kontrol ettiğinde Ramazan Pişkin’i yaralanmış halde yerde yattığını gördüğünü ve hemen sağlık ekiplerini haberdar ettiğini söyledi. İddianamede, şüpheli Erkan Baykut’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demre'de Lastik Botla Yat Çarpıştı: 1 Ölü 1 Yaralı

Demre'de Lastik Botla Yat Çarpıştı: 1 Ölü 1 Yaralı