Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Efes Antik Kenti'nde Korkutan Yangın! Tarih Yok Olacaktı

Efes Antik Kenti'nde Korkutan Yangın! Tarih Yok Olacaktı

İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti'nin yakınlarındaki otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 8 bin 600 yıllık tarihin büyük bir felaketten kıl payı kurtarıldığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Efes Antik Kenti'nde Korkutan Yangın! Tarih Yok Olacaktı
KAYNAK: İHA

İzmir'in Selçuk ilçesinde Efes Antik Kenti'ne yakın bir bölgede çıkan yangın, çevrede büyük paniğe yol açtı. Otluk ve makilik alanda başlayan yangın, hızla büyüyerek antik kentin gişelerine kadar yaklaştı. Bölgedeki yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

A W265122 02

Havadan ve Karadan Müdahale İle Yangın Kontrol Altına Alındı

Yangına yangın söndürme uçağı, itfaiye ekipleri ve arazözlerle müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede antik kentin gişelerine kadar ulaştı. Ancak ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sonucu yangın, daha fazla zarar vermeden kontrol altına alındı.

A W265122 01

Başkan Sengel: "8 Bin 600 Yıllık Tarih Yok Oluyordu"

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yangının hemen ardından yaptığı açıklamada, Efes Antik Kenti'nin büyük bir felaketten döndüğünü vurguladı. "8 bin 600 yıllık bir tarih yok oluyordu; Allah'tan acil müdahale edildi. Yangın, antik kentin stadyumuna yakın bir noktada çıktı ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji Uyardı: Ordu'da kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Uyardı: Ordu'da kuvvetli yağış bekleniyor