Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ece Ronay'ın telefonları ve dijital materyalleri inceleniyor

Ece Ronay'ın telefonları ve dijital materyalleri inceleniyor

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın, eski eşi Mehmet B.'nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla beraberindeki 5 kişi ile birlikte gözaltına alınmasının ardından, Ronay'ın cep telefonları ve diğer dijital materyalleri Siber Şube tarafından inceleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ece Ronay'ın telefonları ve dijital materyalleri inceleniyor
KAYNAK: İHA

İstanbul'da sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. ve yanındaki 5 kişi, eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla dün gözaltına alındı. Savcılık tarafından 'azmettirmek' suçlamasıyla çıkarılan yakalama kararı sonrasında gerçekleşen operasyonda, şüphelilerin cep telefonları ve diğer dijital materyalleri el konuldu.

Ece Ronay'ın telefonları ve dijital materyalleri inceleniyor

Siber Şube ekipleri, el konulan dijital materyalleri detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Ece Ronay T. ve diğer şüphelilere ait cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar üzerindeki adli incelemeler, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde uzman kişiler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamlı incelemede, şüphelilere ait eski ve yeni tarihli mesaj trafiği, silinmiş veriler ve diğer dijital izlere ulaşılması amaçlanıyor.

Telefon konuşmaları, mesaj trafiği ve e-posta yazışmaları gibi detaylar mercek altına alınıyor. Ayrıca, güncel olarak cihazlarda bulunan ve delil niteliği taşıyabilecek tüm bilgiler hukuki delillere dönüştürülmek üzere inceleniyor. İnceleme süreci sonunda geniş kapsamlı bir rapor hazırlanacak ve dijital materyallerde yer alan veriler dosyaya delil olarak eklenerek adli süreçte kullanılacak.

İnceleme sürecinin bugün tamamlanması beklenirken, Ece Ronay T. ve diğer şüphelilerin telefon hatlarına ait baz istasyonları karşılaştırılacak. Bu karşılaştırmalar sonucunda, azmettirme olayının gerçekleştiği günlerde Ece Ronay T. ile tetiği çeken şüphelilere ait telefon hatlarının birbirleri ile bağlantılı olup olmadığı ortaya çıkacak.

Adli inceleme ve analizlerin tamamlanmasıyla birlikte, savcılık tarafından başlatılan soruşturma süreci daha da netleşecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnternet Kafede SMA Bağış Kumbarasını Çalarken Yakalandı

İnternet Kafede SMA Bağış Kumbarasını Çalarken Yakalandı