Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş DMM'den İzmir'deki Yangın İddialarına Yalanlama: Müdahaleler Aralıksız Sürüyor

DMM'den İzmir'deki Yangın İddialarına Yalanlama: Müdahaleler Aralıksız Sürüyor

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İzmir’deki orman yangınlarına müdahale edilmediği iddialarını yalanladı. DMM, yangınlara yönelik müdahalelerin kesintisiz devam ettiğini ve sosyal medyada yayılan iddiaların dezenformasyon olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DMM'den İzmir'deki Yangın İddialarına Yalanlama: Müdahaleler Aralıksız Sürüyor
KAYNAK: İHA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İzmir’deki orman yangınlarına müdahale edilmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM, sosyal medya platformlarında yayılan bu iddiaların dezenformasyon olduğunu belirterek, yangınlara yönelik müdahalelerin kesintisiz sürdüğünü vurguladı. DMM’den yapılan açıklamada, "İzmir’deki yangınlara gerekli müdahale yapılmıyor" şeklindeki paylaşımların asılsız olduğu ve ilgili tüm kurumların yangınla mücadele konusunda koordineli bir şekilde çalıştıkları belirtildi.

Müdahalelerde Kullanılan Ekipman ve Personel Sayısı

DMM, İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar mahallesindeki yangına ilişkin detaylı bilgi verdi. Yangına, 5 uçak, 11 helikopter, 127 arazöz, 13 TOMA, 68 su tankeri ve diğer araçlarla birlikte toplam 596 araç ve 2 bin 965 personel ile müdahale edildiği bildirildi. Ayrıca, Sancaklı mahallesinde 170, Doğançay mahallesinde 500, Zübeyde mahallesinde 50, Onur mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşın yangın bölgesinden tahliye edildiği açıklandı.

Diğer Bölgelerdeki Yangınlara Müdahaleler

Beydağ ilçesi Yeniyurt Mahallesi yangınına, İzmir Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 1 uçak, 4 helikopter, 10 kara aracı ile müdahale edildiği belirtildi. Tire ilçesi Eskioba mahallesindeki yangına ise 1 helikopter, 3 arazöz, 1 su tankeri ve belediyelerden 10 ekip, 1 dozer ile müdahale edildiği bildirildi. Bu bölgelerde ayrıca enerji kesintisi sağlandığı ve Karateke mahallesinde 2 ev, İbni Melek mahallesinde 2 ev tahliye edildiği belirtildi.

Bayındır ilçesi Yeşilova mahallesindeki yangına ise 7 arazöz, 3 su tankeri ve belediyelerden 10 ekip, 2 su tankeri ile müdahale edildiği, 50 hane ve 100 vatandaşın tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, Elifli Mahallesinde tahliye çalışmalarının başladığı bildirildi.

DMM, İzmir'deki orman yangınlarından 78 kişinin etkilendiğini ve 29 kişinin tedavisinin hastanelerde sürdüğünü açıkladı. Yangın bölgelerinde 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirildiği belirtildi. Türkiye genelindeki 72 yangından 45’inin kontrol altına alındığı, 27 yangına ise müdahalelerin devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evinde doğal gaz kullananlar dikkat! 2025’e kadar sayaçlar sökülecek

Evinde doğal gaz kullananlar dikkat! 2025’e kadar sayaçlar sökülecek