Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Denizli'de Pamukkale ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınlarında 3 kişi gözaltına alındı

Denizli'de Pamukkale ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınlarında 3 kişi gözaltına alındı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen orman yangınları, 5 saatlik yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Denizli'de Pamukkale ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınlarında 3 kişi gözaltına alındı
KAYNAK: İHA

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Akhan ve Karşıyaka mahalleleri arasında bulunan 100. Yıl Atatürk Ormanı'nda dün meydana gelen yangınlar, yaklaşık 5 saatlik yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. İki ayrı noktada başlayan yangınlar, bölge halkını ve yerleşim alanlarını tehdit etmişti.

Dün saat 15.45 sularında başlayan ilk yangına müdahale edilirken, saat 17.53'te yangının yakınında bulunan Bağırsak Deresi mevkiinde ikinci bir yangın daha çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangınlar hızla yayıldı, ancak Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun mücadelesi sonucunda alevler kontrol altına alındı.

30 Hektar Alanın Zarar Gördüğü 2 Ayrı Yangın4

Yoğun müdahale edildi

Yangına karşı yapılan müdahalede Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 2 helikopter, 120 personel, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 treyler, 2 dozer, 2 greyder ve 10 hizmet aracı kullanıldı. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığına bağlı 13 arazöz, 5 tanker, 5 destek aracı ve 60 itfaiye personeli de yangınla mücadelede yer aldı.

30 Hektar Alanın Zarar Gördüğü 2 Ayrı Yangın3

3 kişi gözaltına alındı

Yangın sonrası yapılan tespitlerde, yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi. Ayrıca yangının neden olduğu zarar, bölgedeki otel ve iş yerlerinde de net bir şekilde görüldü. Yangınla ilgili soruşturma devam ederken, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yangının, devam eden bir inşaat çalışması sırasında kaynak yapılması sonucu çıktığı iddia ediliyor.

30 Hektar Alanın Zarar Gördüğü 2 Ayrı Yangın-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine gelecek hafta 5 ihale gerçekleştirecek

Hazine gelecek hafta 5 ihale gerçekleştirecek