Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Cezaevlerinde 5 yılda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Cezaevlerinde 5 yılda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2018-2023 tarihleri arasında ceza infaz kurumlarında eceliyle hayatını kaybeden toplam 2 bin 258 tutuklu ve hükümlünün olduğunu açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cezaevlerinde 5 yılda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti
KAYNAK: ANKA

Bu durum üzerine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, cezaevinde gerçekleşen ölümlerle ilgili soru önergesi verdi.

Bülbül'ün cezaevindeki Koronavirüs kaynaklı ölümlere dair soru önergesine Bakan Tunç, “Bakanlığımız kayıtları incelendiğinde, soru önergesinde bahsi geçen hususlara ilişkin istatistiki bir bilginin bulunmadığı anlaşılmaktadır” yanıtını verdi.

Bülbül, diğer bir soru önergesinde ise “Cezaevlerinde pek çok şüpheli ölüm yaşanmaktadır. Kimi sağlık sorunları, kimi intihar olarak kayıtlara geçen bu ölümlerin araştırılması ve ihmali olan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Ancak ne yazık ki iddia edilen durumlar incelenmediği gibi sorumluların ortaya çıkarılmadığı da görülmektedir” şeklinde ifade ederek, Bakan Tunç'a 2018-2023 yılları arasında cezaevinde hayatını kaybedenlerin ölüm nedenlerini, ölümlerinde cezaevi personelinin ihmali olup olmadığını, varsa kaç kişi hakkında işlem yapıldığını sordu.

Bakan Tunç, önergeye, “2018-2023 Temmuz ayı itibarıyla ceza infaz kurumlarında eceliyle hayatını kaybeden toplam 2 bin 258 tutuklu ve hükümlü bulunduğu anlaşılmıştır” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi

Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi