Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Cani adam sevgilisini asit döküp öldürmüştü sadece 19 yıl hapis istendi

Cani adam sevgilisini asit döküp öldürmüştü sadece 19 yıl hapis istendi

Denizli'de, otel odasında sevgilisi Sojıda Kalandorova ile tartıştıktan sonra ona asit dökerek öldüren ve arkadaşı Sarvınaz Kharullaeva'yı yaralayan Özgür Günden hakkında 19 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cani adam sevgilisini asit döküp öldürmüştü sadece 19 yıl hapis istendi
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul’dan gelen Özbekistan uyruklu sevgilisi Sojida Kalandorova ve onun Kırgızistan uyruklu arkadaşı Sarvinoz Khairullaeva ile hafta sonu tatili için 9 Mayıs 2022’de Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi’nde bir otele giden Özgür Günden, sevgilisi Kalandorova ile arasında telefonunu izin almadan kontrol ettiği için çıkan tartışma sonrasında olayın şiddetlenmesiyle, Kalandorova’yı asit dökerek öldürdü. Günden'in sevgilisiyle yaşadığı kavga sonrasında otelden kaçtığı belirtildi. Olayın ardından Kalandorova'nın vücudunda üçüncü derece yanıklar oluştu ve İzmir'e sevk edildi. Khairullaeva'nın da çeşitli yerlerinde yanıklar meydana geldi. İki kadın da Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

38 GÜN SONRA HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın Suç Araştırma Timi (JASAT), Günden’i Aydın’da yakalayarak gözaltına aldı. Günden, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Özgür Günden'in sevgilisi Sojida Kalandorova ise İzmir’deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 38 gün süren tedavinin ardından hayatını kaybetti. Otopside Kalandorova'nın ölüm nedeni, kimyasal madde yanığı ve gelişen komplikasyonlar olarak belirlendi.

asit-1

İDDİANAME HAZIRLANDI

Özgür Günden, sevgilisi Sojida Kalandorova'nın üzerine asit dökerek ölümüne neden olduğu ve arkadaşı Sarvinoz Kharullaeva'yı yaraladığı olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Günden hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan 16 yıl, 'kasten yaralama' suçundan ise 3 yıla kadar olmak üzere toplamda 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Kalandorova'nın şüpheliye hakaret ettiği, telefonunu zorla aldığı sırada öfkelenen Günden'in asidi genç kadının üzerine döktüğü belirtildi. Olayda, asit sıçrayan Günden'in de yaralandığı ve olaydan bir gün sonra Nazilli'de yakalandığı ifade edildi. Günden'in jandarmadaki ifadesinde, Kalandorova'nın saldırdığını belirterek, kendini kaybedip asidi genç kadının üzerine savurduğunu söylediği ifade edildi.

canaar

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabük Üniversitesi Altın Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülleri’nde parladı

Karabük Üniversitesi Altın Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülleri’nde parladı