Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Avukat Feyza Altun'a 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

Avukat Feyza Altun'a 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

Avukat Feyza Altun'un sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davada 3 yıla kadar hapis istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avukat Feyza Altun'a 3 Yıla Kadar Hapis İstemi
KAYNAK: İHA

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun'un sosyal medya platformu üzerinden yaptığı bir yorum nedeniyle soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturma sonucunda dava açıldı.

Dini Bir İnanca Hakaret Etmedim

Hazırlanan iddianameye göre, Feyza Altun'un sosyal medya hesabında yaptığı 'Şeriate sokayım' şeklindeki paylaşımı sebebiyle suçlanıyor. Altun, verdiği ifadesinde, şeriatın bir din değil, siyasi bir rejim olduğunu belirterek dinî bir inanca hakaret etmediğini savundu. Türk Dil Kurumu'na göre şeriatın anlamı "Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu; İslam hukuku olarak tanımlanmaktadır. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün açık kaynak araştırma raporuna göre, suçlamaya konu olan paylaşım yapıldığı tespit edildi.

1-3 Yıl Arası Hapis Cezası Talebi

İddianamede, Feyza Altun'un kullanıcı adının 'X' olduğu ve suçlamaya konu paylaşımın bu hesap üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi. Şüpheli tarafından yapılan paylaşımın, birçok sosyal medya kullanıcısının tepkisine neden olduğu ve kamu güvenliği açısından ciddi bir tehlike oluşturduğu ifade edildi. Bu bağlamda, şüphelinin 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 ila 3 yıl arası hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaçak Altın Madeni Göçüğü: Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti

Kaçak Altın Madeni Göçüğü: Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti