Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Artvin’in Ölüm Tüneli: Çöküyor!

Artvin’in Ölüm Tüneli: Çöküyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesi sınırlarında bulunan T14 Tüneli'nde yaşanan güvenlik sorunları bölge halkını endişelendiriyor. Çatlaklar ve dökülmelerin artmasıyla birlikte, tüneldeki tehlike her geçen gün büyüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Artvin'in Yusufeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında yapılan 39 tünelin biri olan T14 Tüneli'nde yaşanan çatlaklar ve açılmalar giderek artıyor. İnşa edilen çelik kafesle çökmelere karşı önlem alınmasına rağmen, tünelde blok şeklinde dökülmeler görülüyor.

Yusufeli ilçesine ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilen relokasyon yolları içerisinde bulunan Ahalt mevkiindeki T14 Tüneli, son zamanlarda artan güvenlik endişelerine sahne oluyor. Tünelin son 200 metresinde meydana gelen çatlaklar ve açılmalar, bölgedeki sürücülerde endişe yaratıyor. Özellikle çökmelerle mücadele etmek adına tünel içerisinde çelik kafes önlemi alınsa da, bu durum yetersiz kalıyor ve blok şeklinde dökülmeler yaşanıyor.

Bölge Halkı Endişeli

T14 Tüneli'ndeki güvenlik sorunları bölge halkını endişelendiriyor. Tüneli sıkça kullanan Kayhan Sazak, yaptığı açıklamada, "Bu yol tehlike saçıyor. Herkes biliyor, yetkililer de biliyor. İlçenin can damarı olan bu yoldan geçmek zorundayız. Ne zaman hastamız olsa, ne zaman bir işimiz olsa, bu yolu kullanmak zorundayız. Ancak bu yol güvenli değil. Yetkililerden beklentimiz, çalışmaların hızlandırılması" şeklinde konuştu.

İlçe sakinlerinden Serhat İnce ise, "Tünelin yaklaşık yüz metresinde açılmalar meydana geldi. Hem asfaltta hem de tünel içinde blok blok çatlaklar oluştu. Doğa şartlarındaki değişikliklerle birlikte bu sorunun daha da hızlanabileceği endişesini taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kozan il olacak mı? İhtimali bile ilçedekileri heyecanlandırdı

Kozan il olacak mı? İhtimali bile ilçedekileri heyecanlandırdı