Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya sel felaketi sonrası kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor

Antalya sel felaketi sonrası kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrası, Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla harekete geçerek temizlik ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Evlerin temizliğinden su ve gıda yardımına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürütülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya sel felaketi sonrası kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor
KAYNAK: İHA

Antalya'da yaşanan sel felaketinin ardından, Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla harekete geçerek temizlik ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Selin vurduğu bölgelerde evleri temizleyen ekipler, aynı zamanda vatandaşlara su, gıda, giysi, yakacak ve sıcak yemek gibi ihtiyaçları da karşılıyor. İtfaiye ve ASAT ekipleri de su tahliyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sahadaki çalışmaları koordine eden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, trafiğe açılan Çallı alt geçidinde yapılan çalışmaları denetledi. Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin yaralarını sarmak ve hayatı normale döndürmek için büyük bir özveriyle çalışıyor. Bin 670 personel ve 506 araç ile sahada 24 saat esaslı bir şekilde çalışma yürütülüyor.

Ev Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Sel felaketinden etkilenen mahallelerde, Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri tarafından evlerde temizlik çalışmaları hızla devam ediyor. Güneş, Yeni Emek, Gebizli ve Yeşildere mahallelerinde çamurla dolan evlerde temizlik yapılıyor. Ekipler, evlerde biriken su ve çamur izlerini temizlerken, kullanılamaz hale gelen eşyaları da tahliye ediyor.

Yardım Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı, sel felaketinden etkilenen bölgelerde vatandaşlara destek olmak amacıyla çeşitli yardım çalışmalarını sürdürüyor. Yeşildere Mahallesi'nde üç öğün yemek ikramında bulunulurken, sosyal hizmet uzmanları da evlerde hasar tespiti yapıyor ve ihtiyaçları belirliyor. Vatandaşlara gıda paketi, giysi, yakacak ve çocuklara Halk Süt yardımı yapılıyor. Gebiz Mahallesi'nde mahsur kalan ailelere ise iş makineleri ile gıda ve yakacak yardımı ulaştırılıyor.

Su ve Temizlik İhtiyaçları Karşılanıyor

Güneş Mahallesi'nde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle içme suyu sıkıntısı çeken vatandaşlara da destek veriliyor. Hidroforların çalışmaması sebebiyle su sıkıntısı yaşayan bölgelere damacana su yardımı yapılıyor. ASAT ekipleri tarafından da ANTSU damacanaları dağıtılıyor.

Mahallelerde Temizlik Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Çevre Sağlığı ekipleriyle birlikte mahallelerde sokak sokak temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Selin taşıdığı çöp ve atıkların temizlenmesi için ekipler yoğun çaba harcıyor.

Seralarda Hasar Tespiti Yapılıyor

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sel ve dolu felaketinin etkilediği tarım alanlarında inceleme ve hasat tespiti çalışmalarını yürütüyor. Özellikle Gaziler, Şelale, Altınova ve Aksu Yurtpınar mahallelerinde zarar tespiti yapılıyor ve üreticilerin ihtiyaçları belirleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP 877 yerde kendi adaylarıyla seçime girecek

MHP 877 yerde kendi adaylarıyla seçime girecek