Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Kötü kokular yayan Seyhan Nehri temizleniyor! Son durumu görüntülendi

Kötü kokular yayan Seyhan Nehri temizleniyor! Son durumu görüntülendi

Adana'nın sembollerinden olan Seyhan Nehri'nde, su akışının durmasıyla yosun istilası altında kalmıştı. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü temizlik başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kötü kokular yayan Seyhan Nehri temizleniyor! Son durumu görüntülendi
KAYNAK: İHA

Adana'nın en önemli simgelerinden Seyhan Nehri, Yavuzlar Köprüsü ve Yüksek Hızlı Tren hattı inşaatları nedeniyle bir süre önce su kesintisi yaşadı. Su akışının durmasıyla birlikte nehirde 2 metreyi aşan yosunlar birikerek, nehri tamamen yeşile boyadı. Bu durum hem şehirdeki görüntü kirliliğine sebep oldu hem de bölge halkını rahatsız etti.

DSİ Müdahale etti

Durumun kötüleşmesinin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, harekete geçerek nehirde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. 3 iş makinesi ile başlayan temizlik operasyonu, aralıksız 2 hafta boyunca sürdü. Yosunların temizlenmesi ve nehirdeki atıkların toplanması için yoğun bir mesai harcayan ekipler, çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

Çalışmalar Havadan Görüntülendi

Nehirdeki temizlik çalışmalarını hızla sürdüren ekiplerin faaliyetleri, drone ile havadan da görüntülendi. Yosunlar ve atıklar tamamen temizlenene kadar çalışmaların süreceği ve ardından nehre tekrar su verileceği belirtildi. Temizlik sonrasında Seyhan Nehri, eski görkemli günlerine geri dönmeyi hedefliyor.

Vatandaşlar Memnun

Nehirdeki temizlik çalışmalarını yakından takip eden Adanalı vatandaşlar, temizlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Nehrin eski güzelliğine kavuşmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Ufuk Hatunoğlu, “Nehrin temizlenmesi çok iyi oldu. Uzun zamandır yosunlar uzamış ve kötü bir görüntü oluşmuştu. Köprü çalışmaları bittiğinde ve nehre tekrar su verildiğinde, Seyhan Nehri eski günlerine dönecek” dedi.

Bir başka vatandaş olan Ahmet Soyubelli ise, nehrin temiz olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Çalışmaların sonucu çok iyi olacak. Nehrin tekrar temiz ve güzel bir görüntüye sahip olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Eski Günlerine Dönmesi Bekleniyor

Temizlik çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı ve nehirde su akışının tekrar sağlanacağı açıklandı. Seyhan Nehri, Adana'nın doğal güzellikleri arasında yer alması nedeniyle şehrin en önemli sembollerinden biri olarak kabul ediliyor. Nehrin yeniden temizlenmesi, hem şehre estetik bir katkı sağlayacak hem de vatandaşların doğal yaşam alanı olarak kullanılmasına olanak tanıyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da 1 Lira İndirim Yüzünden Cin*yet: Baba ve Kız Öldü

İstanbul'da 1 Lira İndirim Yüzünden Cin*yet: Baba ve Kız Öldü