Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Alanya'da Depremzede İkizler ‘Eşcinsel’ Denilerek Yurttan Atılmıştı! Savcılık Göreve Çağrıldı

Alanya'da Depremzede İkizler ‘Eşcinsel’ Denilerek Yurttan Atılmıştı! Savcılık Göreve Çağrıldı

6 Şubat depremi sonrasında lise eğitimlerine devam etmek için Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne kayıt yaptıran depremzede ikiz kız kardeşler, okulun yurdunda eşcinsellikle suçlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da Depremzede İkizler ‘Eşcinsel’ Denilerek Yurttan Atılmıştı! Savcılık Göreve Çağrıldı

6 Şubat depremi sonrasında lise eğitimlerine devam etmek için Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne kayıt yaptıran depremzede ikiz kız kardeşler, okulun yurdunda eşcinsellikle suçlandı. Veli-Der Antalya Şubesi, kız kardeşleri korumak adına okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Whatsapp Görsel 2024 01 15 Saat 14.04.06 111994D4

Olayın Detayları

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve sonradan kurtarılan depremzede kız kardeşler, lise eğitimleri için Alanya’ya gelmişti. Alanya’da Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’nde eğitimlerine devam eden ve okulun yurdunda kalan kız kardeşler, deprem korkusu sebebiyle aynı yatakta yatmaları sebebiyle eşcinsel olarak suçlandı. Bazı öğrencilerin şikayetleri sonucu yönetim kız kardeşleri yurttan atıp daha sonra ise geri almıştı.,

Whatsapp Görsel 2024 01 15 Saat 14.04.06 E7B92159

Veli-Der Antalya Şubesi’nin Açıklaması

Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Antakya’da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki Kick Boks da kendi yaş gruplarında Dünya birincisi ve dünya üçüncüsü olan Türkiye’yi uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil eden sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne aldırıyor, aynı okulun yurdunda da konaklamaya başlıyorlar. Babanın aktardığına göre çocuklardan biri göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başlıyor. Öğrencilerden biri birlikte uyuyorlar diyerek ikizleri yurt yönetimine şikayet ediyor. Yurt rehber öğretmeni çocukların durumunu analiz etmek yerine ‘siz eşcinselsiniz’ diyerek suçluyor. Daha sonra Yurt Müdür Yardımcısı babasını arayarak ‘Kızlarının eşcinsel olduğunu, okulda ve yurtta kızların istenmediğini, kızların kayıtlarını almasını’ söylüyor. 15 Aralık akşamı yönetim, öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan atıyor. Çocuklar yaklaşık 40 gündür psikolojik baskı altında. Görünen o ki; göçük altında 4,5 saat kalan sonrasında yaşama tutunmaya çalışan çocuklarımız gerekli psikososyal destek alamadıkları ve hala kendilerini güvende hissedemedikleri için birlikte uyuma ihtiyacı hissediyorlar. Çocuğun üstün yararı gereği iddialar kabul edilemez olup, savcılık tarafından ivedilikle soruşturma başlatılması gerekmektedir” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 01 15 Saat 14.04.06 A68A7C0F

Çocuklar Tehdit Altında

Başkan Koç, “Deprem sebebiyle travma yaşamış çocuklarımıza, idare tarafından psiko-sosyal destek hükümleri uyarınca destek çalışmaları yapılması gerekirken, tam tersi olarak tehdit altında bırakılarak örgün eğitimin dışına çıkartılmaya çalışılması ve okula ait yurtla ilişiklerinin kesilmesi sebebiyle, sorumlular hakkında vakit kaybetmeden TCK 112/1.a, TCK 112/1.b, TCK 112/1.c uyarınca soruşturma açılarak, çocuklarımızın temel haklarının tesisinin sağlanması elzemdir. Aynı şekilde kamu kurumlarının verdiği hizmetlerden biri olan, devlete bağlı öğrenci yurtlarından çocuklarımızın hukuka aykırı olarak ilişiklerinin kesilmesi de TCK 113/1.b uyarınca mevzuata aykırılık teşkil etmekte olup, soruşturma konusu yapılması gerekmektedir. Söz konusu iddialar, anayasaya da aykırılık teşkil etmekte olup, cebir kullanmak koşulu ile anayasanın ihlali söz konusudur. Şöyle ki; Anayasa md. 41. Uyarınca devlet çocukların üstün yararını karşılamakla mükelleftir, lakin iş bu olayda Anayasa md. 42/1 ‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.’ Hükmünün açık bir şekilde cebir kullanarak ihlali söz konusu olup, sorumluların tespit edilerek TCK 309/1 uyarınca haklarında soruşturma başlatılması gerekmektedir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'tan şok iddia:Gaziantep ALG Spor'un oyuncusunun cinsiyeti tartışma yarattı

Beşiktaş'tan şok iddia:Gaziantep ALG Spor'un oyuncusunun cinsiyeti tartışma yarattı