Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'da Yurt Fiyatları Ne Kadar? Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Mahkum

Antalya'da Yurt Fiyatları Ne Kadar? Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Mahkum

2024-2025 eğitim öğretim yılında üniversitelerin açılmasına az bir süre kalan Antalya’da yurt eksikliği barınma krizini büyütüyor. Makul fiyatlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları çıkmayan öğrenciler tarikat ve cemaat yurtlarına mahkum kalıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Yurt Fiyatları Ne Kadar? Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Mahkum
MUHABİR: Arda Kır

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında gelen zamlar sonrası tip 1 fiyatı 345 TL’den 525 TL’ye, tip 2 fiyatı 405 TL’den 615 TL’ye tip 3 fiyatı 480 TL’den 720 TL’ye, tip 4 fiyatı 510 TL’den 765 TL’ye, tip 5 fiyatı 570 TL’den 855 TL’ye yükseldi. Yurtlarda depozito olarak verilen güvence bedelleri tip 1 fiyatı bin 280 TL, tip 2 fiyatı bin 530 TL, tip 3 fiyatı bin 660 TL, tip 3 fiyatı bin 800 TL, tip 5 fiyatı ise iki bin 50 TL olarak belirlendi.  Geçen yıla göre yüzde ortalama yüzde 50 fiyat artışının yaşandığı KYK yurtlarında fiyatlar özel yurt ve apartlara göre makul olduğu görülürken KYK yurt sayılarının yetersizliği de bir diğer sorun olarak belirtildi. KYK yurtlarından odada kalan öğrenci sayısının fazlalığı da dikkat çekiyor. Bazı yurtların yapı ve fonksiyonuna göre bir odada 6 öğrencinin kalması da eleştirilen noktalar arasında yer alıyor.

Antalya'da Yurt Fiyatları Ne Kadar? Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Mahkum Kalıyor

APART FİYATLARI UÇTU

Antalya’da öğrencilerin en büyük sorunu haline gelen barınma sorunu hızla devam ediyor. Makul fiyatlı KYK yurtlarının sayısının yetersiz olması sebebiyle üniversite öğrencileri özel yurt ve apartlara yöneliyor. Akdeniz Gerçek’in yaptığı araştırmada en düşük fiyatlı özel yurdun tarikat ve cemaatlere ait olduğu ve yurt fiyatının 5 bin TL olduğu öğrenilirken, Kültür Mahallesi başta olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Kampüsünü çevreleyen mahallelerde ortalama fiyat 12 bin TL olduğu görüldü. Kültür Mahallesi’nde bulunan özel apartların ise 8 bin TL’den başladığı ve 20 bin TL’ye kadar çıktığı bilgisine ulaşıldı.

Antalya'da Yurt Fiyatları Ne Kadar? Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Mahkum Kalıyor

ÖĞRENCİLER TARİKAT YURTLARINA MAHKUM KALMASIN

Ortalama bir apartın 12 bin TL olduğu Kültür Mahallesi’nde ve çevre mahallelerde bulunan tarikat ve cemaatlere ait olan ama farklı vakıf ve derneklerin işlettiği yurtlarda ise fiyatın düşük olduğu gözlendi. KYK yurdu çıkmayan, özel yurt ve apartlara ise parası yetmeyen öğrenciler tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum kalıyor. Özel yurtlara göre daha makul bir fiyat çıkaran tarikat ve cemaatlere ait yurtlara mecbur bırakılan üniversitesi öğrencileri, hem devletin hem de yerel yönetimlerin yurt yapmamasından şikayetçi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deniz Undav Kimdir? Deniz Undav Hangi Takımda Oynuyor?

Deniz Undav Kimdir? Deniz Undav Hangi Takımda Oynuyor?