Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 68 ilde ruhsatsız silah operasyonu

68 ilde ruhsatsız silah operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen Mercek-6 Operasyonları'nda bin 129 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
68 ilde ruhsatsız silah operasyonu
KAYNAK: İHA

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dört günde 68 ilde gerçekleştirilen Mercek-6 Operasyonları’nda ruhsatsız silah taşıyan ve silah kaçakçılığı yapan bin 129 şüpheli şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar sırasında 754 ruhsatsız tabanca, 20 uzun namlulu tüfek, 49 kurusıkı tabanca ve 128 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 951 silah ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, 'Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız' ifadelerini kullandı. Operasyonların, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Operasyonlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde gerçekleştirildi. İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Rize, Antalya, Sakarya, Şırnak, Manisa, Balıkesir, Hatay, Kütahya, Ordu, Elazığ, Kahramanmaraş, Kastamonu, Osmaniye, Eskişehir, Kayseri, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Aksaray, Aydın, Uşak, Ağrı, Düzce, Giresun, Kars, Malatya, Yalova, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Mardin, Niğde, Batman, Bingöl, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Bilecik, Denizli, Erzincan, Muş ve Tunceli’de yapılan operasyonlar sonucunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, 'Aziz milletimiz müsterih olsun. Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecek' dedi. Bu operasyonlar, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için atılan önemli adımlardan biri olarak tarihe geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM açıkladı! 2024 sınav takvimi belli oldu

ÖSYM açıkladı! 2024 sınav takvimi belli oldu