Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş 25 İlde Düzenlenen Kuyu-8 Operasyonu: 54 Şüpheli Yakalandı

25 İlde Düzenlenen Kuyu-8 Operasyonu: 54 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamalarıyla 25 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonlarında 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
25 İlde Düzenlenen Kuyu-8 Operasyonu: 54 Şüpheli Yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamalarıyla 25 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonlarında 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun detaylarını açıkladı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, İstanbul merkezli 25 ilde operasyonlar düzenlendi. Bu iller arasında Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ bulunuyor. Operasyonlar, 134 farklı adrese eş zamanlı olarak yapıldı.

Taksirle Yaralama suçuna sebep olduklarını belirtildi

Operasyonda, sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen de yakalananlar arasında yer aldı. Bakan Yerlikaya, bu şahısların sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettiklerini, sahte CE belgeleri düzenleyerek, yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde 44 ayrı "Taksirle Yaralama" suçuna sebep olduklarını belirtti. Ayrıca, dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?