Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 15 Yaşındaki Nişanlısının Canına Kıydı! 

15 Yaşındaki Nişanlısının Canına Kıydı! 

Aksaray'ın Taş Pazar Mahallesi'nde yaşanan üzücü olayda, 15 yaşındaki Melike Arıbaş'ın eski nişanlısı Muhammet Kılıç tarafından silahlı saldırıya uğraması, şehri derin bir üzüntüye boğdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 Yaşındaki Nişanlısının Canına Kıydı! 
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Aksaray'ın Taş Pazar Mahallesi'nde yaşanan üzücü olayda, 15 yaşındaki Melike Arıbaş'ın eski nişanlısı Muhammet Kılıç tarafından silahlı saldırıya uğraması, şehri derin bir üzüntüye boğdu. İlk duruşmada Kılıç, "Öfkeme yenildim" diyerek şaşırtan bir ifade kullandı.

Saldırı Anı ve Sonrası

3 Aralık 2022'de gerçekleşen olayda, Melike Arıbaş'ın bir düğüne giderken eski nişanlısı Kılıç tarafından silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Arıbaş'ın başından vurularak hayatını kaybettiği, babası Doğanay Arıbaş'ın ise boynundan yaralandığı belirtildi. Kılıç, olay yerinden kaçarken, diğer davetlilere ateş etmeye devam etti.

Mahkeme Süreci ve İlk İfade

Muhammet Kılıç, Aksaray 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürme ve yaralama' suçlarından yargılanmaya başlandı. İlk duruşmada Kılıç, Melike Arıbaş'la evlenmek istediğini ancak ailesinin buna izin vermediğini belirterek, "Bu yüzden kızdım, yanlış şeyler de yaptım" dedi. İfadesinde, olay günü silahının yanında olduğunu ve öfkesine kapılarak ateş ettiğini ifade etti.

Şok İtiraflar ve Tartışmalı Savunma

Kılıç'ın savunmasında dikkat çeken noktalardan biri, Melike Arıbaş'ın ailesine yönelik şiddet içeren sözleri oldu. Kılıç, "Kızlarının fotoğrafını kızgınlıkla internete attım. Yarı müstehcen ama kapalı bir şekilde fotoğraflardı. Fazla durmadı. 5-10 dakika kadar bile durmadı, sonra da sildim" şeklinde konuştu. Olay sırasında diğer davetlilere de ateş açtığını belirten Kılıç, "Şarjörüm bitti. Yolda şarjörü değiştirdim. Küfredince de ateş etmeye devam ettim. Peşimden gelmemeleri için şarjörü taktım" ifadelerini kullandı.

Duruşma Sırasında Gerilim

Duruşma sırasında, Doğanay Arıbaş'ın Kılıç'a yönelik 'Çocuk katili' diye bağırması üzerine gerilim yaşandı. Kılıç'ın küfretmesi sonrasında mahkeme salonunda yaşanan olaylar polis müdahalesiyle kontrol altına alındı. Duruşma, tanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.

Aile ve Toplumun Beklentileri

Duruşma sonrasında Doğanay Arıbaş, Kılıç'ın gereken cezayı almasını ve ailece adaletin sağlanmasını beklediklerini dile getirdi. Arıbaş, "Silahı tutukluluk yapmasa hepimizi öldürecekmış" diyerek endişelerini paylaştı. Aksaray halkı da olaya duyduğu tepkiyi sosyal medyada dile getirerek adalet talebinde bulundu.

İşte O İfade:

Kılıç, "Olay gününe gelirsek de 1 gün öncesinden kararlaştırmıştık, kız arkadaşımla buluşacaktık. Berberden tıraş oldum, çorba içmeye gittim. Araçları geçerken tesadüfen gördüm. Peşlerine takıldım, kalktım, yürüyerek gittim. Yanımda silahım vardı. Düşman sahibiyim, koyunlarım var. Silahım her zaman üstümde olur. Arabanın yanına gittim. Kızları araçtan indi. Tam dönüp gidecektim, öfkeme yenildim. Sol omzunun üstüne ateş ettiğimi hatırlıyorum. Başka da bir şey hatırlamıyorum. Doğanay Arıbaş'ın 'Dur yapma, ne olur' dediğini hatırlıyorum. Annesi zaten dibimdeydi, ona hiçbir şekilde eylemde bulunmadım. Doğanay'a da niyetim yoktu ama direksiyon başında olduğu için isabet etmiş. 4 el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Sonuncu mermiyi de dışarıya doğru attım. İstemiş olsaydım Doğanay'ı da vurabilirdim" diye konuştu.

Olay sırasında küfrettikleri gerekçesiyle diğer davetlilere de ateş açtığını belirten Kılıç, "Şarjörüm bitti. Yolda şarjörü değiştirdim. Küfredince de ateş etmeye devam ettim. Peşimden gelmemeleri için şarjörü taktım. Havaya da yere de ateş etmedim. Nişan alarak karşı tarafa ateş ettim. Kızgınlıkla, korkutmak amacıyla ateş ettiğimi söylemiştim. Direkt onları hedef alarak ateş ettim" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersinli itfaiyeciler 2023'te 16 bin vakaya müdahale etti

Mersinli itfaiyeciler 2023'te 16 bin vakaya müdahale etti