Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş 15 çocuk açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

15 çocuk açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

Filistin'de İsrail'in süregelen saldırıları sonucu, Gazze Şeridi'nde temel ihtiyaçlara erişim sorunu yaşayan çocukların sayısı artıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Keman Adwan Hastanesi'nde 15 çocuğun açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdiği açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 çocuk açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti
KAYNAK: İHA

Filistin Sağlık Bakanlığı, Keman Adwan Hastanesi'nde 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail'in 149 gündür hastane, okul, ev, pazar yeri ayırmadan hedef aldığı saldırılarda can kaybı artarken, Filistinliler gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerine erişemiyor.

İnsani Yardım Erişimi Engelleniyor

İsrail'in insani yardım girişimlerini engellemesi sonucu, Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar gıda ve su gibi temel ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çekiyor. Filistin Sağlık Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 410'a, yaralananların sayısı ise 71 bin 700'e yükseldi.

Çocuklar Acı Çekiyor

Gazze Şeridi'nde yaşayan çocuklar, gıda ve suya erişememekten dolayı büyük acı çekiyor. Keman Adwan Hastanesi'nde açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitiren 15 çocuğun yanı sıra, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 6 çocuğun da durumu kritik.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, jeneratör ile oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların azalması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishal gibi sorunlar yaşayan çocukların hayatından endişe ettiklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK verileri kan donduruyor! 2023'te 11 bin çocuk evlendirildi

TÜİK verileri kan donduruyor! 2023'te 11 bin çocuk evlendirildi