Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Eğitim Sen Antalya Kadın Meclisi'nden Giyinme Dersi Tepkisi!

Eğitim Sen Antalya Kadın Meclisi'nden Giyinme Dersi Tepkisi!

Eğitim Sen Antalya Kadın Meclisi, sert bir şekilde tepki göstererek kadın öğretmenlere yönelik dış görünüm ve giyim dersine karşı çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Eğitim Sen Antalya Kadın Meclisi, yalnızca kadın öğretmenlere yönelik olarak "etkili öğretmenlik için dış görünüm ve giyim kodları" adı altında verilecek olan giyinme dersine karşı tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan yönetimindeki Enstitüsü Sosyal Milliyet, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gerekli izinleri alarak bu eğitimi başlatacak. İlk dersin 18 Ekim'de İstanbul'da başlayacağı belirtildi.

Protestoya Davet Etti

Eğitim Sen Antalya Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, kadın öğretmenlere yönelik bu dersin cinsiyetçi bir uygulama olduğu vurgulandı. "Biz kadın öğretmenler olarak böyle bir dersi asla kabul etmiyoruz, istemiyoruz. Elinizi, kadınların bedeninden çekin. Cinsiyetçi politikalarınızı istemiyoruz," ifadeleriyle tepkilerini dile getiren meclis, tüm kadın öğretmenleri ve kadınları 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 18.30'da Attalos Meydanı'nda yapılacak protestoya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem!

Antalya'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem!