Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Yürek Burkan Hikaye: Çocuğu Annesinin Yanına Taşıdılar

Antalya'da Yürek Burkan Hikaye: Çocuğu Annesinin Yanına Taşıdılar

Antalya'nın Aksu ilçesinde sobadan kaynar çorba dökülmesi sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki İsmail Uçar'ın mezarı, Manavgat'ta annesinin yanına taşındı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Yürek Burkan Hikaye: Çocuğu Annesinin Yanına Taşıdılar
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Aksu ilçesinde 4 yaşında sobadan kaynar çorba dökülmesi sonucu hayatını kaybeden küçük İsmail Uçar'ın mezarı, annesinin son isteği üzerine, Manavgat ilçesinde annesinin yanına defnedildi.

Küçük İsmail’in Mezarı Annesinin Yanına Taşındı

İsmail Uçar’ın 1964-1968 yılları arasında yaşamış ve Güzelyurt Mahalle Mezarlığı'nda bulunan mezarı, ailesinin yaptığı müracaat sonucu Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından taşındı. Aile, İsmail’in mezarının annesi Fatma Uçar’ın yanına taşınmasını talep etmişti. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra mezar, Manavgat ilçesi Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiindeki annesinin mezarının yanına defnedilmek üzere teslim edildi.

Hikaye Yürekleri Burkuyor

18 Ağustos tarihinde İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) gündeme getirdiği haber, İsmail Uçar’ın ailesinin bulunmasını sağladı. Abla Zekiye Yanıç, küçük kardeşinin trajik hikayesini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yanıç, 4 yaşındaki çocuğun üzerine sobadaki kaynar çorbanın döküldüğünü ve hastanede yaşamını yitirdiğini, annesinin ise bu acıya dayanamayarak vefat ettiğini aktardı.

Mezarı Taşıma Süreci

Aile, İsmail Uçar’ın mezarının annesinin mezarının yanına taşınması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile görüşerek müracaatta bulundu. Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra İsmail Uçar’ın mezarını dualar eşliğinde teslim etti ve Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiindeki annesinin yanına defnetti.

“Annemi Gördüm, Kardeşimle Kavuştuğumuz İçin Mutluyuz”

Zekiye Yanıç, yıllar sonra kardeşinin yanına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Çok şükür çok sevinçliyiz, aynı zamanda çok üzgünüz. Annemi rüyamda gördüm, kardeşimize kavuştuk. Şimdi onu alıp annemin kucağına götüreceğiz” dedi. Yanıç, kardeşinin hastanede vefat ettiğini ve uzun yıllar sonra annesinin yanına defnedilmesinin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

"Ana ve Yavrunun Buluşması"

Güzelyurt Mahalle Muhtarı Teslime Yılmaz ise duygularını paylaşarak, “Zekiye teyzenin bu yavrunun hikayesini anlatması bizi derinden etkiledi. Şimdi ablasının kucağında annesinin kucağına gidecek. Annesi, yıllarca yavrusunun kokusunu almak için bir parça elbisesine sarılmıştı. Şimdi yavrusunun kokusunu almış olacak. Bu vesileyle ana ve yavrunun buluşmasına katkıda bulunmak bizleri çok mutlu etti. İnşallah cennette de buluşurlar” dedi.            

       

                      

              

      

       

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit'te kan dökülen kavganın duruşması yapıldı

İzmit'te kan dökülen kavganın duruşması yapıldı