Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Sokak Köpeklerinin Ölümleri Üzerine Hayvanseverlerden Tepki

Antalya'da Sokak Köpeklerinin Ölümleri Üzerine Hayvanseverlerden Tepki

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir hafta arayla mahalle sakinleri tarafından beslenen iki sokak köpeğinin ölü olarak bulunmasının ardından hayvanseverler, olayın aydınlatılması için polis merkezine dilekçe verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Sokak Köpeklerinin Ölümleri Üzerine Hayvanseverlerden Tepki
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Antalya'nın Kepez ilçesi Göksu Mahallesi'nde son bir hafta içinde mahalle sakinleri tarafından beslenen iki sokak köpeğinin ölü olarak bulunması, bölgede büyük bir endişeye yol açtı. İlk olarak yaklaşık bir hafta önce bir köpek, patileri kesilmiş şekilde ölü bulundu. Köpeğin cesedi çalılık alana atılmıştı.

Bu olayın ardından, aynı mahallede bir başka köpeğin benzer bir şekilde ölü bulunduğu haberini alan hayvanseverler, durumu araştırmaya başladı. Son olarak, mahalle sakinleri tarafından beslenen ve uysal olarak bilinen siyah renkli bir köpeğin ayakları bağlanmış ve çürümüş bir şekilde bulunduğu bildirildi. Olay yerinin haber verilmesi üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği HAYDİ birimi bölgede inceleme yaptı.

Şikayet ve Basın Açıklaması

Olayın ardından bir mahalle sakini, Kepez Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu ve ifade verdi. Dün akşam, bazı hayvanseverler, sokak köpeklerinin ölü bulunduğu Göksu Mahallesi'nde son olayın yaşandığı noktada basın açıklaması yaptı. Hayvanseverler, art arda yaşanan ölümlerinin aydınlatılmasını ve suçluların yakalanmasını talep etti.

Hayvanseverlerin Çağrısı

Grup adına konuşan Özlem Gezirci, "Son zamanlarda korkutucu haberler geldiğini" belirterek, "Sabah saatlerinde gönüllü arkadaşlar bir köpeğin ölüsünü buldular. Ayakları bağlanmış ve çürümüş bir şekilde bulunan köpeğin mahalleli tarafından beslenen bir köpek olduğu öğrenildi. Polise haber verildi ama bu ihbara rağmen bir sonuç alınamadı" dedi.

Derhal kapsamlı bir soruşturma başlatılmalı

Hayvanseverler, olayın detaylı bir şekilde araştırılması için Kepez Polis Amirliği'ne dilekçe verdiler. Gezirci, "Bu olayı duyunca, yaptığımız araştırmalar sonucu yine bu mahallede 12 gün önce de başka bir köpeğin patisinin kesilip öldürüldüğünü öğrendik. Derhal kapsamlı bir soruşturma başlatılmalı, köpeklerin ölüm nedenini araştırmak için nekroskopi yapılmalı, bölge çevresindeki kamera görüntüleri incelenmeli ve tanık beyanları ile durumun tespit edilmesi akabinde ilgili yasa hükümleri uyarınca idari ve adli işlemler başlatılmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu'na Veda Mesajı: "İz Bırakanlar Unutulmazlar"

Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu'na Veda Mesajı: "İz Bırakanlar Unutulmazlar"