Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Pazarlarda Yeni Dönem! Hassas Dönem Başladı

Antalya'da Pazarlarda Yeni Dönem! Hassas Dönem Başladı

Muratpaşa Belediyesi, vatandaşların güvenle alışveriş yapabilmeleri için kapalı pazar yerlerinde 'tartı kontrol noktaları' uygulamasını hayata geçirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Pazarlarda Yeni Dönem! Hassas Dönem Başladı
KAYNAK: İHA

Muratpaşa Belediyesi, vatandaşların güvenle alışveriş yapabilmeleri için kapalı pazar yerlerinde 'tartı kontrol noktaları' uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde, pazara gelenler aldıkları ürünleri tartıya koyarak kontrol edebiliyor.

Güvenli ve Huzurlu Alışveriş İçin Yeni Adımlar

Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir sakinlerinin kaliteli ve güvenli bir alışveriş deneyimi yaşaması adına kapalı pazar yerlerinde hassas teraziler yerleştirdi. Bu uygulama, vatandaşların ürünlerin ağırlığını bağımsız bir şekilde kontrol etmesine olanak tanıyor.

Eksik Tartıya Karşı Şikayet Hakkı

Aldığı ürünün eksik olduğunu tespit eden vatandaşlar, zabıta ekiplerine şikayette bulunabiliyor. Ekipler ayrıca gün boyunca tezgah sınırları, fiyat etiketleri ve terazi kontrollerini de düzenli olarak denetliyor. Pazar yerlerinde gürültü kirliliğine neden olan, bağırarak satış yapan esnafa ise idari para cezası uygulanıyor.

Zabıta ekiplerinden Erimcan Öngel, fiyat etiketlerine ve tezgahların düzenine dikkat ettiklerini belirterek, "Amacımız vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenilir bir alışveriş ortamı sunmak" dedi. Bağırarak satış yapan ya da vatandaşa kötü muamelede bulunan esnaflara idari yaptırımlar uygulandığını da ekledi.

Vatandaşlardan Uygulamaya Tam Destek

Yeşilbahçe Kapalı Semt Pazarı’nda alışveriş yapan Duran Genç, uygulamanın faydalı olduğunu belirterek, "Bu sayede insanların daha güvenli alışveriş yapması sağlanıyor, esnafın doğru tarttığını görmek mümkün" diye konuştu.

Bir diğer kent sakini Ayşe Susamcı ise, "Kesinlikle çok güzel bir uygulama. Suistimal eden esnaflar olabiliyor. İnsanlar buradan güvenle kontrol yapabilir, haklarını savunabilirler" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Google Play Store 1 Yılda 1 Milyon Uygulama Kaldırdı

Google Play Store 1 Yılda 1 Milyon Uygulama Kaldırdı