Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da inanılmaz olay: Engelli kadın evinden tahliye edildi!

Antalya'da inanılmaz olay: Engelli kadın evinden tahliye edildi!

Antalya’da 6 aylıkken çocuk felci geçiren yüzde 63 engelli Emel Örün, kiraladığı dükkanın tahliye kararıyla büyük bir kriz yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya'da, 6 aylıkken çocuk felci geçiren 58 yaşındaki Emel Örün'ün yaşadığı zorluklar, tahliye kararıyla daha da arttı. Almanya'da doğan Örün, çocuk felci nedeniyle sol bacağında yüzde 63 engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da yaşayan Örün, uzun yıllar güzellik uzmanı olarak çalıştıktan sonra eşinden ayrılarak tek başına yaşamaya başladı. 20 yıl önce Antalya'ya taşınan Örün, düşük gelirli yaşamına rağmen, engelli maaşı ve elden yaptığı işlerle geçimini sağladı.

Antalya'da inanılmaz olay: Engelli kadın evinden tahliye edildi!

Dükkanın Tahliyesi Örün'ün Dünyasını Başına Yıktı

Emel Örün, yaklaşık 7 yıldır aynı dükkanın içinde yaşıyor ve bu süreçte emlakçıya kirayı elden yatırdığını ifade ediyor. Emlakçının kendisini icraya vermesiyle birlikte, tahliye kararı alındı ve bu durum Örün’ün hayatını adeta başına yıktı. 'Bu dükkanda hayat mücadelesi veriyorum. Emlakçıya kirayı 2 sene senetle ödedim, 2 sene de elden aldı, 2 yıl da hesap numarasına attım. 2 yıldır elden aldığı kiralar için beni icraya verdi ve tahliye kararı çıktı. Çok ama çok kötü durumdayım. Hiç kimsem yok. 5 bin lira engelli maaşı alıyorum. Emlakçıya 5 bin lira kira vermeyi teklif ettim, onu bile kabul etmedi. Kaç gündür yalvarıyorum fakat kabul etmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. 7 yıldır oturuyorum. Bana burada ömür boyu oturabilirsin demişti' şeklinde konuştu.

Antalya'da inanılmaz olay: Engelli kadın evinden tahliye edildi!

Engelli olarak yaşama hakkım yok mu?

Örün, 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağında kırıklar oluşarak tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Düşük gelirli olduğu için ev yerine dükkan kiralayarak yaşamaya başlayan Örün, yaklaşık 7 yıl boyunca aynı yerde oturdu. Ancak, dükkanın tahliye kararıyla sarsıldı. Kirayı 2 yıl boyunca elden ödemesi ve tahliye kararının bu yüzden çıktığını ileri süren Örün, 'Emlakçıya 2 yıl boyunca elden kira ödedim. Şimdi tahliye kararı verildi ve çok kötü durumdayım' dedi.

Örün, kirayı ödemekte zorlandığı ve sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği için ev bulmakta güçlük çektiğini belirtiyor. Gözyaşları içinde yaşadığı zorlukları anlatan Örün, 'Ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. 7 bin ile 10 bin lira arasında kiralar var, bu durumu karşılamam imkânsız. Engelli olarak yaşama hakkım yok mu?' şeklinde konuştu.

Emlakçıdan Yanıt Yok

Örün’ün kiraladığı dükkanın emlakçısı, konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Avukatı aracılığıyla açıklama yapılabileceğini belirten emlakçı, haber yapılması durumunda sonuçlarına katlanılacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanada'nın Alberta Eyaletindeki Orman Yangını Jasper Kasabasını Küle Çevirdi

Kanada'nın Alberta Eyaletindeki Orman Yangını Jasper Kasabasını Küle Çevirdi