Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Yüksek yevmiyelere rağmen Hatay'da inşaat sektöründe işçi sıkıntısı!

Yüksek yevmiyelere rağmen Hatay'da inşaat sektöründe işçi sıkıntısı!

Hatay'da meydana gelen depremin ardından devlet ve bireysel olarak yapılan inşaat projeleri, kentte iş yoğunluğunu artırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksek yevmiyelere rağmen Hatay'da inşaat sektöründe işçi sıkıntısı!
KAYNAK: İHA

Ancak, yevmiyelerin bin ile bin 500 TL arasında değiştiği şehirde, inşaat sektöründe vasıflı ya da vasıfsız eleman bulmakta zorlanılıyor.

İnşaat sektöründe iş yoğunluğunun yaşandığı Hatay'da, yevmiyelerin yüksek olmasına rağmen vasıflı veya vasıfsız eleman bulma konusunda sorunlar yaşanıyor. Ustalar için yevmiyeler bin ile bin 500 TL arasında değişiyor.

Kalıpçı ustası Ahmet Turunç, şehirde iş olmasına rağmen işçi bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, "İş var ama işçi bulamıyoruz. İşçilere ihtiyaç var Hatay’da. Tek başımıza hem ustayız, hem işçiyiz artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim işimiz ağır, hiç kimse evladını böyle ağır işlerde çalıştırmak istemiyor." dedi.

Yine bir kalıpçı ustası olan Yusuf Keleş ise, "İşçi bulunmuyor. Yevmiyeler 700-800-bin lira. Meslek gruplarına göre, yevmiye bin 200 lirayı da buluyor." şeklinde konuştu.

Depremin etkisiyle birçok insanın kentten göç ettiği ve işçi bulmakta sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Yüksek yevmiyelere rağmen, işçi taleplerine karşılık bulmakta güçlük çekiliyor.AW079499_03AW079499_02AW079499_04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Tiyatro Yeni Yıldızlarını Arıyor

Muratpaşa Tiyatro Yeni Yıldızlarını Arıyor