Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Yeşil Bodrum Mandalini satışa çıkarıldı

Yeşil Bodrum Mandalini satışa çıkarıldı

Kendine özgü aroması ve kokusuyla dikkat çeken yeşil Bodrum mandalini süpermarket raflarında yer almak üzere paketlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yeşil Bodrum Mandalini satışa çıkarıldı
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle, yeşil Bodrum mandalini raflarda yerini aldı. 

Coğrafi işaretli bu mandalin, son çalışmalarla birlikte sadece olgun hasat döneminde değil, yeşil mandalin olarak da pazarlanmaya başladı.

Yeşil Bodrum Mandalini ile Yeni Lezzetler

Kendine özgü aroması ve kokusuyla dikkat çeken yeşil Bodrum mandalini, salatalar, yemekler ve tatlılar için aranan bir ürün haline geldi. Ayrıca, alkollü içeceklerde, kokteyllerde ve meşrubatlarda da kullanılabilen yeşil Bodrum mandalini, istenilen 30-45 mm form aralığında toplanarak süpermarket raflarında yer almak üzere paketleniyor.

Anlaşma Sağlandı

S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla ilçe içinde yapılan dağıtımın ardından, yeşil Bodrum mandalini için Migros Türkiye AŞ ile anlaşma sağlandı. Artık, yeşil Bodrum mandalini Türkiye'deki tüm MacroCenter süpermarketlerinde ve ülkenin her ilinde tüketicilere ulaştırılıyor.

Bodrum Belediyesi'nden Üreticiye Destek

Bodrum Belediyesi, mandalin üreticilerine destek amacıyla Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtımı gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Yalıkavak Fen İşleri Ek Hizmet Binasında yapılan dağıtıma, Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar, mandalin üreticileri ve ilgili birim personelleri katıldı. Dağıtım etkinliğinde, otuz beş üreticiye iki yüz Akdeniz meyve sineği seromon tuzağı dağıtıldı ve bu dağıtımlar diğer mahallelerdeki mandalin üreticilerine de yapılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, üreticilere desteklerinin artarak devam edeceğini belirtirken, "Atalarımızdan kalan mirasımızı gelecek nesillere geliştirilerek aktarmanın öneminin farkındayız. Bodrum'un geçmişte önemli bir geçim kaynağı olan mandalinimizi, ülkemizin tüm bölgelerinde tanıtmak ve kullanım alanını genişletmek için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz" dedi. Mandalinci, Bodrum mandalininin ekonomik değerinin artması için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa Telegram'ın kurucusu Durov'u otoritelere bilgi vermemekle suçluyor

Fransa Telegram'ın kurucusu Durov'u otoritelere bilgi vermemekle suçluyor