Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı

Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı

Mersin'deki Tarsus Hanım Evi, kırsal mahallelerden gelen kadınlar için rahat bir mola yeri oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı
KAYNAK: İHA

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nin Tarsus'ta kırsal mahallelerden gelen kadınlar için açtığı Tarsus Hanım Evi, kadınların en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bu mekan, açıldığı günden bu yana yaklaşık 2 bine yakın kadını ağırladı.

A W267592 01 Result

Hafta içi her gün hizmet veriyor

Tarsus’un Şehit Mustafa Mahallesi’nde bulunan Hanım Evi, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Özellikle ilçeye uzak yerlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar, burada dinlenip kaliteli zaman geçirme fırsatı buluyorlar. Hastane veya çarşıdaki işlerini halletmek için merkeze gelen ve işlerini bitirdikten sonra otobüs saatini beklemek zorunda kalan kadınlar için ev konforunda bir dinlenme ortamı sağlanıyor. Hanım evinde televizyon izleme, kitap okuma, dinlenme alanlarının yanı sıra, etkinlik salonu ve bebek emzirme odası da mevcut. Yaz aylarında ise kadınlara limonata, dondurma, kuru pasta ve çay ikramı yapılıyor.

A W267592 03 Result

'2 bine yakın misafir ağırladık'

Tarsus Hanım Evi'nin sorumlusu Nurşan Topçuparlak, 2023 yılının Eylül ayından itibaren 2 bine yakın misafir ağırladıklarını belirtti. Topçuparlak, 'Kırsal kesimden gelen kadınlar burada çaylarını, kahvelerini içiyor, sosyalleşiyorlar. Anneler bebekleriyle geliyor, erkekler eşlerini bırakıp çarşıdaki işlerini hallettikten sonra tekrar gelip alıyorlar. Kadınlar burada evlerindeymiş gibi rahatlar' ifadelerini kullandı.

Kadınların memnuniyeti yüksek

Hanım Evi'ni kullanan kadınlardan Gönül Mete, çarşıya çıktığında dinlenmek için hanım evini tercih ettiğini belirtti. Mete, 'Hanım evi açılmadan önce dinlenecek bir yerimiz yoktu. Artık dışarı çıktığımızda dinlenmek için güvenli ve rahat bir yerimiz var. Evimde nasıl rahat ediyorsam burada da aynı rahatlığı yaşıyorum' diye konuştu.

Köylü garajında beklemek tarih oldu

Bağcılar İhsaniye Mahallesi’nden gelen Hatice Yıldız ise her geldiğinde hanım evine mutlaka uğradığını söyleyerek, 'Burası benim için bir dinlenme alanı. Dolmuş saati denk gelmiyorsa buraya geliyorum, çayımı kahvemi içiyorum, dinleniyorum, sohbet ediyoruz. Burası bizler için çok iyi oldu' dedi. Hanım evi olmadan önce yaşadıkları zorlukları dile getiren Yıldız, 'Ya köylü garajında bekliyorduk ya da dolmuş saatini kaçırırsak serin bir yer bulup oturuyorduk' şeklinde konuştu.

Hanım Evi'ni kullanan bir diğer isim olan Gül Ayşe Yılmaz da çarşıya geldiğinde yorulduğunu ve dinlenmek için hanım evini tercih ettiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de ikinci haftanın hakemleri açıklandı

Süper Lig'de ikinci haftanın hakemleri açıklandı