Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Seyhan'da kuraklık alarmı! Baraj Gölü 500 metre çekildi

Seyhan'da kuraklık alarmı! Baraj Gölü 500 metre çekildi

Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi kıyıdan yaklaşık 500 metre çekildi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Seyhan'da kuraklık alarmı! Baraj Gölü 500 metre çekildi
KAYNAK: İHA

Adana'da etkili olan kuraklık, Seyhan Baraj Gölü'ndeki su seviyesinin kıyıdan yaklaşık 500 metre çekilmesine yol açtı. Türkiye'nin en büyük tarım arazilerinin bulunduğu Adana'da, kuraklık her geçen gün daha belirgin hale geliyor. Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği geçtiğimiz haftalarda çiftçilere, yağışların yetersizliği nedeniyle güzlük ekim yapmamaları yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Sevgi Adası'na Yaya Ulaşımı

Suların çekilmesiyle gölün ortasında bulunan Sevgi Adası'na ulaşım kolaylaştı. Normalde sandallarla gidilen adaya, bu hafta sonu tatilciler yaya olarak ulaştılar. DSİ tarafından güvenlik gerekçesiyle bazı yollar kapatıldı ve araç trafiğine kapatıldı. Bazı ziyaretçiler adanın kenarından göle girerek keyifli vakit geçirdi, bazıları ise fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Otomobil Bataklığa Saplandı

Kuraklık nedeniyle çekilen sulardan dolayı adaya otomobiliyle gitmeye çalışan bir vatandaş, bataklığa saplandı. Çekici yardımıyla otomobili bataklıktan kurtarılan vatandaşın yaşadığı bu anlar, saniye saniye görüntülendi.

Vatandaşlar İsyan Etti

Ali Kalaycı, “Adana'nın güzelliklerinden faydalanıyoruz. Suların çekilmesini fırsat bildik ve adaya yürüyerek gittik. Motosikletle gidemedik ama yürüdük. Adaya gidebilecek bir yol olmasını isteriz” dedi.

Akay Alper ise, “İnsanlar uyarılara rağmen bataklığa saplanıyor. Buraya araçlarla gelinmemeli, yürüyerek gidilmelidir. Uyarılarımıza rağmen kimse dinlemiyor” şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da 52 Santimetrelik Dev Patlıcan Görenleri Şaşkına Çevirdi

Antalya’da 52 Santimetrelik Dev Patlıcan Görenleri Şaşkına Çevirdi