Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Recep Çalı kimdir?

Recep Çalı kimdir?

2024 Yerel Seçimleri için Konyaaltı Belediye Başkanı aday adayı olan Recep Çalı  hakkında merak edilen bilgileri haberimizde topladık.  

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Recep Çalı kimdir?

Recep Çalı, 2024 Yerel Seçimleri için Konyaaltı Belediye Başkanı aday adayı oldu. Recep Çalı ile ilgili bilinmeyenleri haberimizde derledik.

Recep Çalı nereli?

Recep Çalı, 19 Haziran 1958 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi.

Recep Çalı'nın eğitim durumu nedir?

İlk ve orta ögretimini Samsun Şehit Cengiz Topel İlkokulu, Samsun Atatürk Orta Okulu ve Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi'nde tamamlayan Recep Çalı, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

Recep Çalı

Recep Çalı'nın mesleği nedir?

Recep Çalı inşaat mühendisidir. 1976’da başaldığı İTÜ İnşaat Fakültesinden 1981’de mezun olduktan sonra kısa süreli bir projecilik döneminin ardından, 1984-2011 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İSKİ Genel Müdürlüğü'nde; Altyapı, Su temini, Dere Islahı işleri ve Master Plan çalışmalarında Raportörlük, Kontrol Şefliği ve Şube Müdürlüğüne kadar birçok mevkide görev yaptı.

Şube müdürü olarak görev sürdürdü 1991-1994 arasında Hamidiye Kaynak Sularının rehabilitasyonu ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Halk Su A.Ş. nin oluşturulması sırasında teknik ve idari ekipte sorumluluk aldı. 2011 yılında; Adalar İlçesi Belediye Başkanlığında Fen İşleri Müdürlüğü görevi yaptı. 2012 yılı başında emekli olduktan sonra uzman mühendis olarak İstanbul ve Trakya’da pek çok belediyeye Plan, Proje,Yatırım ve kamu ihale yasası konularında teknik danışmanlık hizmeti yaptı. 2016’da memuriyet hayatına dönerek Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı Su ve Kanalizasyon idaresinde Plan Proje Daire başkanı olarak görev üstlendi. 2019 seçimleri sonrasında Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı Su ve Atıksu idaresinde görev yapmaya başladı ve Genel Müdür yardımcılığı görevini üstlendi.

Recep Çalı'nın siyasi kariyeri nedir?

2012 yılı başında emekli olduktan sonra CHP üyesi olarak siyasi hayata katılan Recep Çalı, 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP Adalar ilçesi Belediye Başkan aday adayı olarak yerel seçim saha çalışmalarında aktif rol aldı. 2023 Haziran ayında CHP’ye yeniden üye olarak siyasi kariyerine ve serbest mühendislik çalışmalarına başladı.

Recep Çalı

Recep Çalı'nın sosyal faaliyetleri?

Recep Çalı'nın İnşaat Mühendisleri Odası üyeliği, Adakademi Eğitim Vakfı kurucu üyeliği, ADD Atatürkcü Düşünce Derneği Antalya Şubesi üyeliği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Döşemealtı Şubesi üyeliği bulunuyor.

Recep Çalı evli mi?

Evli olan Recep Çalı; biri Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri mezunu ve yurt dışında orta sınıf yönetici, diğeri Hacettepe İngilizce Tıp mezunu ve ABD'de Onkoloji eğitimini tamamlamış olan 2 çocuk babasıdır.

Recep Çalı hangi partiden aday?

Recep Çalı, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Konyaaltı Belediye Başkanı aday adayı oldu.

2024 Yerel Seçimleri için Konyaaltı Belediye Başkanı aday adaylarının yer aldığı Konyaaltı Belediye Başkanı kim olsun? anketimize aşağıdan katılabilirsiniz.

[poll id="27"][/poll]

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’daki Kadın İtfaiyeciler Trafikte Görenleri Şaşırtıyor!

Antalya’daki Kadın İtfaiyeciler Trafikte Görenleri Şaşırtıyor!