Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yasaklı zirai ilaç satışını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim
KAYNAK: İHA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde insan sağlığına zararlı ve Bakanlık tarafından yasaklanan zirai ilaç ürünlerinin satışını engellemek amacıyla geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Özellikle Milas ilçesi Kafaca Mahallesi’nde yapılan kontrollerde, izinsiz satış yapan bir kişi tespit edilerek hakkında yasal işlem başlatıldı. Denetimler sırasında, çoğunluğu son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlere el konuldu.

Rutin Denetimlerle Güvenlik Sağlanıyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla genelinde yılda dört kez yapılan denetimlerle bayilerin mevzuata uygunluğunu ve satılan ürünlerin güvenliğini kontrol ettiklerini belirtti. Saylak, denetimlerin, yasaklı aktif maddelerin tespit edilmesi ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasadan kaldırılması amacıyla titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda, çiftçilerin yetkilendirilmiş bayiler dışında herhangi bir yerden zirai ilaç satın almamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Muğla’da 172 Bayi Sıkı Takipte

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı Haziran ayı sonu itibariyle il genelinde faaliyet gösteren 172 bitki koruma ürünleri bayisi ve bir toptan satış işletmesinde denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda, mevzuata aykırı satış yapan işletmelere idari para cezaları kesildi ve tarihi geçmiş ürünlerin firmalara iade edilmesi için gerekli uyarılar yapıldı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tartışma Sırasında 5 Yaşındaki Kızını ve Eşini Vurdu! Küçük Çocuk Hayatını Kaybetti

Tartışma Sırasında 5 Yaşındaki Kızını ve Eşini Vurdu! Küçük Çocuk Hayatını Kaybetti