Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da turistik tesisler ve eğlence mekanlarına kamera zorunluluğu getirildi

Muğla'da turistik tesisler ve eğlence mekanlarına kamera zorunluluğu getirildi

Muğla'da Valilik, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik kameraları kurulmasını zorunlu kıldı. İşte işletmelere verilen süre...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da turistik tesisler ve eğlence mekanlarına kamera zorunluluğu getirildi
KAYNAK: İHA

Muğla Valiliği, Muğla'da kamu güvenliği ve düzeninin korunması amacıyla umuma açık istirahat (otel, motel, pansiyon) ve eğlence yerlerine güvenlik kameraları kurulmasını zorunlu kıldı. 13 Ağustos tarihinde alınan karara göre, ilgili işletmelerin 6 ay içinde güvenlik kamerası kurulumunu tamamlaması gerekiyor. Kararda, Muğla sınırları içindeki umuma açık yerlerde hırsızlık, dolandırıcılık, kavga ve diğer suçların yaşandığı belirtilerek, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğü ifade edildi.

Kurulum Standartları ve Süresi

Güvenlik kameralarının, iş yerlerinin tüm giriş ve çıkışlarını, varsa otoparkı da görecek şekilde kurulması gerektiği belirtildi. Kameraların yeterli çözünürlük, gece görüşü ve kesintisiz kayıt yapabilme özelliklerine sahip olması şartı getirildi. Ayrıca, cihazların arşiv görüntülerine tarih ve saat bilgisi eklenerek kolayca ulaşılabilmesi gerektiği vurgulandı. Kamera sistemi kurulumunun, 13 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 13 Şubat 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor.

Zorunluluk ve Ceza

Otel, motel, pansiyon gibi konaklama tesisleri ile bar, gazino, birahane, içkili lokanta ve kahvehane gibi 40 metrekareden büyük iş yerlerine güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeyi yerine getirmeyen işletmelere, Kabahatlar Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası uygulanacak.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa'da Sol İttifak Koalisyon Kurma Hazırlığı İçinde

Fransa'da Sol İttifak Koalisyon Kurma Hazırlığı İçinde