Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla tarımına büyükşehirden büyük katkı

Muğla tarımına büyükşehirden büyük katkı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen tarımda gelirlerini yükseltmeyi amaçlayarak katkı sağladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla tarımına büyükşehirden büyük katkı
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve kooperatifleri birleştirerek gelirlerini yükseltmeyi amaçlayan Tarım Güçbirliği Kooperatifi, lavanta, adaçayı ve kekik yağı üretimiyle üreticilere katkıda bulundu.

Muğla’da yetişen ve Büyükşehir Belediyesi’nin Distilasyon tesisi sayesinde işlenen tıbbi aromatik bitkilerden 300’er litre kekik yağı, adaçayı yağı, lavanta yağı elde edildi ve Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi vasıtasıyla satıldı. Güçbirliği ilk satışını 3 ton tahinle yurtdışına yaptı. Tarımsal Güçbirliği Kooperatifi, 900 litre lavanta, adaçayı, kekik yağı satışından önce de İspanya, Fransa ve Kore’ye 3 ton tahin, Katar, İsviçre, Almanya, İngiltere ve Fransa’ya 2 ton çağla turşusu, büyük marketler zincirine çilek satışlarını yapmış, üreticilere büyük fayda sağlamıştı.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk, Muğla’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri yerel ve uluslararası pazarlara kooperatifler aracılığıyla ulaştırmaya, üreticilerin daha çok kazanmasına yardımcı olmaya devam ettiklerini söyledi.

Fatih Öztürk; “Bölgemizde yetişen biberiye, defne, nane, okaliptüs, karabaş otu gibi ürünlerin yanında kekik, adaçayı, lavanta gibi ürünleri de Muğla Büyükşehir Belediyemizin kurduğu Distilasyon tesisinde değerlendirerek katma değer yaratıyoruz. Böylece üreticilerimizin ürünleri daha fazla değer kazanıyor ve gelirlerimiz artıyor. Muğla bölgesinde yetişen diğer ürünler için de Muğlalı üreticilerimizin yararına olacak şekilde yerel, ulusal, uluslararası görüşmelerimiz sürüyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışına susam, tahin, çilek satışları yaptık ve büyük marketler zinciri ile sözleşmeler imzaladık. Üreticilerimizin üretmesi ve kazanması için Güçbirliği olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gürün; “Üreten köylümüz, kooperatiflerimiz Muğla’da tek güç oldu” Muğla’nın verimli toprakları ve başlıca ürünleriyle Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da kurdukları Tarımsal Güçbirliği Kooperatifi sayesinde üreticinin emeğinin karşılığını aldığını ifade etti.

Başkan Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100.yılını kutlarken, onun gösterdiği hedeflere doğru ilerliyoruz. Üreten köylü milletin efendisidir diyen ve tarımın, üretimin önemini vurgulayan Ata’mızın izinde bizler de Muğla’mızda üreten köylümüzü yeniden milletin efendisi yapmak için uğraşıyoruz. Yerel tohumdan, toprak analizine kadar birçok hizmeti hayata geçirdiğimiz Muğla’mızda üretim kooperatiflerimizi de bir araya getirdik. Üreten köylümüz ve onların ürettikleri ürünleri güçlerini birleştirerek pazarlayan kooperatiflerimiz Muğla’da tek güç oldu. Muğla’mızın ürünleri Edirne’den Kars’a, İspanya’dan Fransa’ya kadar gidiyor, üreticimiz kazanıyor, Muğla kazanıyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de yüklü tır cayır cayır yandı

Mersin'de yüklü tır cayır cayır yandı