Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Milas'taki orman yangını yüzyıllık mirası yuttu

Milas'taki orman yangını yüzyıllık mirası yuttu

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sekköy Mahallesi'nde çıkan orman yangını yüzyıllık zeytinliklere büyük zarar verdi. Köylüler gözyaşlarıyla anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milas'taki orman yangını yüzyıllık mirası yuttu
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sekköy Mahallesi'nde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Çarşamba günü öğleden sonra başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, orman işçileri ve Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'ne bağlı yangın söndürme ekipleri, havadan ve karadan müdahalelerde bulundu. Yangının kontrol altına alınması, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla mümkün oldu.

A W263527 01 Result

Zeytinlikler Zarar Gördü

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, zeytinlikler büyük zarar gördü. Sekköy Mahallesi sakini Ayşen Solmaz, yangında dedesinden kalma 70 yıllık zeytin ağaçlarının yandığını ifade etti. Solmaz, 'Zeytinliklerim yok oldu, yüzlerine nasıl bakacağız, kapkara oldu. Sadece ineklerim kaldı, çok üzgünüm. Annem tansiyon hastası, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı' dedi.

A W263527 08 Result

Çakıralan Mahallesi Boşaltıldı

Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Çakıralan Mahallesi'nde, sakinler büyük endişe yaşadı. Mahalle Muhtarı Zafer Gökçe, yangının mahallelerine doğru ilerlediğini ve hem insanların hem de hayvanların tehlike altında olduğunu belirtti. Gökçe, 'Bütün mahallemizi boşalttık. Ekiplerimiz, Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'ne bağlı yangın söndürme ekipleriyle birlikte canla başla mücadele etti. Çok sayıda zeytin ağacımız yandı, inşallah zararlarımız karşılanır' diye konuştu.

A W263527 04 Result

Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Yangın söndürme çalışmalarında dronlarla yapılan görüntüleme, yangının verdiği zararın boyutlarını gözler önüne serdi. Mahallelerde birçok evin yangından zarar görmemesi için yoğun çaba sarf edilirken, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmadı. Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı, yangının ardından yaralarını sarmaya çalışırken, yetkililer zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Yangının çıkış nedeni kesin olarak belirlenmeye çalışılırken, benzer olayların yaşanmaması için bölgedeki denetimlerin sıklaştırılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalova Merkez'de mahkemeden satılık 100 m² daire

Yalova Merkez'de mahkemeden satılık 100 m² daire