Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersinli çiftçinin yüzünü güldüren gelişme

Mersinli çiftçinin yüzünü güldüren gelişme

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerine devam ederek, Gülnar ilçesindeki üreticilere badem fidanı dağıttı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersinli çiftçinin yüzünü güldüren gelişme

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerine devam ederek, Gülnar ilçesindeki üreticilere yönelik düzenlediği ‘Badem Fidanı Dağıtım Töreni’ ile 305 üreticiye, 113’ü kadın olmak üzere, toplam 9 bin 149 badem fidanı dağıtıldı. Yıl boyunca ise 533 üreticiye 15 bin 986 badem fidanı teslim edilmiş oldu.

Belediye Başkanı Vahap Seçer, tören öncesinde yeni göreve başlayan Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı’yı ziyaret etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Gülnar Çocuk Gelişim Merkezi ve Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin önemine değinerek, Kaymakam Yaktı’dan bu projelere destek olmasını istedi. Ziyaretin ardından, badem fidanı dağıtım töreninde üreticilerle buluştu.

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nin ‘Fide, Fidan, Soğan Dağıtımı’ projesi kapsamında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, belediyenin görevinin emek veren ve çalışan üreticilere destek olmak olduğunu vurguladı. Tarımın kendileri için çok değerli olduğunu belirten Seçer, ziraat mühendisi olduğunu ve tarımı iyi bildiğini ifade etti. Gülnar’ın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir bölge olduğunu söyleyen Seçer, belediyenin tarımsal desteklerine devam edeceğini ve bugün 305 üreticiye 9 bin 149 badem fidanı dağıtılacağını duyurdu.

Seçer, Mersin’de şimdiye kadar 34 bin 212 badem fidanı dağıttıklarını ve bu sayının gelecek yıllarda artarak devam edeceğini belirtti. Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Seçer, halka hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve bahanelere sığınmadan güçlü bir belediye olduklarını ifade etti.

Gülnar’a yapılan hizmetlere de değinen Seçer, atalık nohut desteği ve sulama borusu dağıtımı gibi projelerle bölgeye katkıda bulunduklarını, hayvancılık projeleri ve yem dağıtımı ile de üreticileri desteklediklerini söyledi. Tarımsal desteklerin artarak devam edeceğini ve yol hizmetleriyle Gülnar’ın altyapısını güçlendireceklerini belirtti. Gülnar’ın içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının da çözüleceğini ifade etti.

Gülnar’ın içme suyu sorununa çözüm getiren Seçer, MESKİ Genel Kurulu’nda alınan borçlanma yetkisi ve finansman sağlama haberini paylaştı. “Yakında Gülnarlılar, Ilısu suyuyla tanışacak” dedi. Kanalizasyon sorununu da ele alacaklarını belirten Seçer, “Gelecek beş yıl içinde tüm bölgelerde arıtma, kanalizasyon ve bazı içme suyu hatlarını tamamlayacağız. Mersin’e hayırlı olsun, bu problemler çözülecek” ifadelerini kullandı.

Gülnar’da eğitime verdikleri önemi vurgulayan Seçer, kurs merkezinde 308 öğrencinin eğitim aldığını, bunların 34’ünün lise, diğerlerinin üniversiteye hazırlandığını söyledi. Mersin genelinde 7 bin öğrenci olduğunu, bunların yaklaşık 4 bin 500’ünün üniversiteye, diğerlerinin liseye hazırlandığını belirtti. En başarılı öğrencilerin Gülnar’dan çıktığını, eğitime verdikleri desteği Gülnar’a öncelik vererek sürdürdüklerini ifade etti.

Gülnar’a ilk öğrenci yurdunu açtıklarını, 120 kişilik kapasiteyle hizmet verdiğini ve bu sayede meslek yüksekokuluna tercihlerin arttığını söyledi. “Çocuklar kalacak yer sorunu olursa okulu tercih etmezler, ama şimdi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yurt sayesinde Gülnar tercih ediliyor” dedi.

Mersin’e yapılan hizmetleri anlatan Seçer, gelecek beş yıl içinde daha fazla proje yapacaklarını, kanalizasyon, atık su arıtma ve içme suyu projelerinin finansmanının hazır olduğunu söyledi. Mersin Metrosu’nu hayata geçireceklerini, Mersin’i marka kent yapacaklarını belirtti.

Ayvalı Mahalle Muhtarı Mehmet Yüksel Burkut, tarımsal projelerin üreticiler için çok faydalı olduğunu, Seçer’in ziraat mühendisi olduğunu ve üreticilerin bu projelere talebinin fazla olduğunu söyledi. Üretici Fatma Tufanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçi ve üretici yanında olduğunu, desteklerin devam etmesini dilediğini belirtti.

Törenin sonunda Başkan Seçer, üreticilere badem fidanları dağıttı ve toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akşener Özel'den Adana ve Antalya'yı mı istiyor?

Akşener Özel'den Adana ve Antalya'yı mı istiyor?