Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de o noktadan sek sek oynamadan geçmiyorlar!

Mersin'de o noktadan sek sek oynamadan geçmiyorlar!

Mersin'de bir esnafın iş yerinin önüne çizdiği geleneksel sek sek oyunu, her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor. İşte o anlar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de o noktadan sek sek oynamadan geçmiyorlar!
KAYNAK: İHA

Mersin'de, bir esnafın iş yerinin önüne çizdiği geleneksel sek sek oyunu, yoldan geçen her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor. İş yerinin önünden geçerken sek sek oynayanlara zaman zaman çikolata da ikram eden esnaf Kahraman Baykal, o anları güvenlik kamerasıyla kaydediyor.

Toroslar ilçesi GMK Bulvarı'nda yaklaşık 5 yıldır büfe işleten Kahraman Baykal, iş yerinin önündeki kaldırıma geleneksel sek sek oyununu çizdi. Baykal'ın bu yaratıcı dokunuşu, kaldırımdan geçenlerin çocukluk yıllarının neşesini yeniden yaşamasına olanak tanıdı. Sek sek oynayarak büfenin önünden geçenlere çikolata ikram eden Baykal, insanların yüzünü güldürmek için böyle bir yönteme başvurduğunu belirtti.

Mutluluk ve Gülümseme Paylaşımı

Kahraman Baykal, yaklaşık 5 yıldır esnaflık yaptığını ve insanların mutsuz bir şekilde iş yerinin önünden geçerken, onları mutlu etmek için böyle bir fikir geliştirdiğini söyledi. Baykal, “İnsanlar sek seki görünce; yaşlısı, genci, küçüğü, büyüğü herkes sek sek oynayarak geçti, yüzleri güldü. Ben de onları o şekilde görünce mutlu oldum” dedi. 90'lı yıllarda çocukluğunu yaşadığını vurgulayan Baykal, bu oyunun insanların içindeki saflığı ve güzelliği ortaya çıkardığını belirtti.

"Mutluluk Bulaşıcıdır"

Baykal, insanların sek sek oyunu sayesinde mutlu olduklarını ve iş yerinin önünden gülerek geçtiğini ifade etti. “Mutluluk bulaşıcıdır, gülmek bulaşıcıdır. Yani bunu bütün esnaflarımız yapsa güzel olur” diyen Baykal, yaş sınırı olmaksızın herkesin içindeki çocuk ruhunu ortaya çıkardıklarını söyledi. Kardelen Kuşçuoğlu ise, “Bu küçücük incelikle çok insanı mutlu edip yüzünü güldürebiliyor. Her şeyin maddiyat olmadığını göstermeye çalışmış” dedi.

Güvenlik Kamerasına takıldı

Sek sek oyunu oynayan vatandaşların anları, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde kimi vatandaşlar hemen sek sek oynamaya başlarken, kimileri sonradan fark edip geri dönerek oynadı. Bir kadın sek sek oynarken, çocuklar da ilgiyle izledi. İş yeri sahibi Kahraman Baykal, sek sek oynayan bazı müşterilere çikolata ikram etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi temmuzda arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi temmuzda arttı