Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin’de müteahhide destek TOKİ’ye köstek!

Mersin’de müteahhide destek TOKİ’ye köstek!

Mersin'de müteahhitlere destek veren Mezitli Belediye Başkanı, TOKİ projesine karşı direniş göstermesi tepkilere neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin’de müteahhide destek TOKİ’ye köstek!

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çevlik’te Güler Group tarafından hayata geçirilen Nextto Mersin projesinin temel atma törenine katılarak projeye destek verdi. Ancak Tarhan’ın ilçesindeki TOKİ projesine ‘çevre’ hassasiyetiyle karşı çıkması, eleştirilere neden oldu. Mersin’in Mezitli ilçesi, yapılaşmanın en yoğun olduğu ve müteahhitlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri. CHP’li Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, müteahhitlerin projelerine katılırken, TOKİ projesine karşı direniş göstermesi, tepkilere neden oldu.

LÜKS VİLLALARDAN OLUŞAN PROJEYE DESTEK

Güler Group’un sahibi olan tanınmış iş insanı Mustafa Güler’in Mezitli Çevlik’te başlattığı Nextto Mersin projesinin temelleri, geçen günlerde atıldı. 28 bin metrekarelik alanda 42 dubleks villanın inşa edileceği Nextto Mersin projesinin temel atma töreninde konuşan Mustafa Güler, yapı güvenliğine önem verdiklerini belirtti. Zemin etüdü için 25’e yakın sondaj çalışması yaptıklarını söyleyen Güler, “Deprem dayanıklılığı için zemin statik kontrolünü titizlikle yaptık. Hem yetişkinlerin hem de çocukların sağlıklı ve mutlu olacağı bir yer tasarladık. 42 dubleks villadan oluşan proje, bir yaşam tarzını temsil ediyor” dedi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise kırsal mahallelerin güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu vurguladı. Tarhan, “Mezitli, son yıllarda büyük ve güçlü müteahhitlerin gelmesiyle beklenenden daha fazla gelişti” diye ifade etti.

TOKİ PROJESİNE RUHSAT VERMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ancak Tarhan’ın bu açılışa katılıp projeye destek vermesi, sosyal medyada eleştirilere yol açtı. Mezitli’de doğaya zarar verdiği gerekçesiyle itiraz edilen Bozön Mahallesindeki TOKİ’nin toplu konut projesinin durdurulması için sık sık gündeme gelen Tarhan, imar planı ve mülkiyet sorunu çözülmeden inşaatın başlamasını eleştirmiş, yasal işlemler tamamlanmadan inşaat ruhsatı vermeyeceklerini açıklamıştı. Tarhan, TMMOB’ne bağlı odaları ve STK’ları yasal haklarını kullanmaya davet etmişti.

TARHAN GÖREVE DAVET ETTİ, TMMOB’DEN KAÇAK İNŞAAT ELEŞTİRİSİ GELDİ

Neşet Tarhan’ın açıklamalarının ardından, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’daki toplu konut projesinin imar planı olmayan bir bölgede, mimari ve temel mühendislik projeleri onaylanmadan kaçak olarak devam ettiğini iddia ederek, bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Kadınlar Hakları Günü’ne özel sergi düzenlendi

Mersin'de Kadınlar Hakları Günü’ne özel sergi düzenlendi