Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de mahalle mutfakları 2 milyon vatandaşa hizmet veriyor

Mersin'de mahalle mutfakları 2 milyon vatandaşa hizmet veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mahalle Mutfakları projesiyle dar gelirli vatandaşlara ekonomik çözümler sunuluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de mahalle mutfakları 2 milyon vatandaşa hizmet veriyor
KAYNAK: İHA

Mersin'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Mahalle Mutfakları' projesi, dar gelirli vatandaşlara ekonomik ve sağlıklı yemek seçenekleri sunuyor. Kent genelinde 49 farklı noktada hizmet veren projenin son ayağı Osmaniye Mahallesi'nde kuruldu. Vatandaşlar, 10 TL karşılığında 3 çeşit sıcak yemeğe ulaşabiliyor ve projeden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılında başlatılan proje, dar gelirli, yemek yapmaya vakti olmayan veya yemek yapmayı bilmeyen vatandaşlara yönelik hizmet sunuyor. Her gün binlerce kişinin faydalandığı bu projede vatandaşlar, uygun fiyatlarla temiz bir ortamda hazırlanan yemeklere ulaşabiliyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Gönen Dabak, projenin başladığı günden bu yana 2 milyondan fazla vatandaşa hizmet verdiklerini belirtti. Dabak, mahalle mutfaklarının sadece dar gelirlilere değil, evde yemek yapamayan her kesime hitap ettiğini vurgulayarak, şu anda Tarsus, Erdemli ve merkez ilçelerde toplamda 49 noktada hizmet verdiklerini ifade etti.

Mersin'de Mahalle Mutfakları 2 Milyon Vatandaşa Hizmet Veriyor

Projede 10 TL gibi düşük bir ücretle hizmet verdikleri için taleplerin arttığını dile getiren Dabak, yeni mahallelerde de hizmet açmayı hedeflediklerini belirtti. Vatandaşları mahalle mutfaklarına davet eden Dabak, "Vatandaşlarımız doyurucu yemekleri buradan uygun fiyatlarla alabilir ve yemeğin tadını çıkarabilirler" dedi.

Proje kapsamında mahalle mutfaklarını tercih eden vatandaşlar, muazzam yemekleri ve uygun fiyatlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Evinde yemek yapmaya vakti olmayanlar ve çalışanlar için ideal bir çözüm olduğunu ifade eden vatandaşlar, projenin devam etmesini istediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da icradan satılık 2+1 daire

Alanya'da icradan satılık 2+1 daire