Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de dev limon tesisi 4 saatte küle döndü

Mersin'de dev limon tesisi 4 saatte küle döndü

Mersin Erdemli'deki bir limon işleme, paketleme ve depolama tesisinde çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin 4 saatlik mücadelesi sonucunda kontrol altına alınabildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de dev limon tesisi 4 saatte küle döndü
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin limon üretiminde ilk sırada yer alan Mersin'in Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi'nde bulunan bir limon işleme, depolama ve paketleme tesisi gece yarısı çıkan yangınla sarsıldı. Yangını fark eden bekçi, hemen durumu itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine hızla intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Erdemli Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Alevler Gökyüzünü Kapladı

Plastik kasaların alev almasıyla yangın hızla büyüdü ve gökyüzünü kara dumanlar kapladı. İtfaiye ekipleri ve iş makineleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 4 saat süren müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı. Olay yerine gelen çevre sakinleri, çalışanlar ve yakınları ise yangını çaresizce izledi.

Ekmek Teknesi Kül Oldu

Yangını fark eden çevre sakinlerinden Mesut Dağlı, "Önce duman çıktı, sonra birden alev aldı. Bütün tesisimiz yandı. Eşim 7 yıldır burada çalışıyordu. Ekmek teknesi gitti," diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Mahalle sakini Ali İhsan Çaylar ise "Vatandaş olarak bir işin ucundan tutabilir miyiz diye yardıma geldik ama yapabileceğimiz bir şey yoktu. İtfaiyeye yardım ettik. Büyük ihtimalle tüm fabrika yandı. 100-150 kişi buradan ekmek yiyordu, bizim için üzücü bir olay. Can kaybı olmaması sevindirici," şeklinde konuştu.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerinde hazır beklemeye devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları ise sürüyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İŞKUR tarafından devreye alınacak! Kamuda 3 gün formülü! Günlük 566 TL verilecek

İŞKUR tarafından devreye alınacak! Kamuda 3 gün formülü! Günlük 566 TL verilecek