Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de büyükbaş hayvancılıkla uğraşanlara mısır flake yem desteği

Mersin'de büyükbaş hayvancılıkla uğraşanlara mısır flake yem desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik 'mısır flake' besi yem desteğini sürdürdüğünü duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de büyükbaş hayvancılıkla uğraşanlara mısır flake yem desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik 'mısır flake' besi yem desteğini sürdürdüğünü duyurdu. 'Destek Büyükşehir’den üretim çiftçiden’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında, Tarsuslu üreticilere mısır flake yem dağıtımı gerçekleştirilirken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine toplam 246 bin 400 kilogram mısır flake yem desteği sağlanacak.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda görevli Veteriner Hekim Seçil Basılgan, özellikle süt üretimi yapan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine desteklerin devam ettiğini belirtti. Tarsus ilçesinde yem dağıtımının ikinci etabını tamamladıklarını ifade eden Basılgan, “Tarsus’ta bulunan 231 çiftçimizin yem desteklerini tamamlamış olduk. Sırada Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Erdemli ve Toroslar ilçelerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak küçük üreticilerimizin her zaman yanında olmaktayız, bunun için de büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olarak mısır flake dağıtımı yapmaktayız” dedi.

Yem destekleri sayesinde biraz olsun rahatladıklarını belirten üretici Emine Aslan, “Yemleri almakta zorlanıyorduk, alabildiklerimiz de güzel değildi. Belediye başkanımız yem desteği verince iyi oldu, biraz rahatladık. Umarım bereketli olur. Destekler sayesinde çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Hep destek veriyor zaten” şeklinde konuştu.

Desteklerden çok memnun olduklarını kaydeden üretici Yaşar Dağhan da desteklerin sürmesini istediklerini belirterek, “Yem maliyetleri yüksek, böyle desteklerin devamlı olması gerekiyor. Yüzde 50 hibeli yemin gerçekten katkısı büyük oluyor ama dediğim gibi devamlı olursa o zaman daha iyi olur” dedi.

m1

m-3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Turizm Kongresi! Sektörü büyütme adımları

Antalya'da Turizm Kongresi! Sektörü büyütme adımları