Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin tarihi Taşhan, Mutlu üretici kadınlara ev sahipliği yaptı

Mersin tarihi Taşhan, Mutlu üretici kadınlara ev sahipliği yaptı

Mersin'in Mut ilçesinde üretici kadınlar, tarihi Taşhan’da stantlar açarak, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin tarihi Taşhan, Mutlu üretici kadınlara ev sahipliği yaptı
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen üretici kadın stantları, Mut ilçesindeki tarihi Taşhan’da aktif olarak faaliyet gösteriyor. Mutlu üretici kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak sağladığı stantlar aracılığıyla el emeği ürünlerini tanıtma ve satma fırsatı buluyorlar. Taşhan’da yer alan stantlarda görev alan kadınlar, ev ekonomilerine katkıda bulunmanın yanı sıra sosyal yaşantılarında da etkin bir rol oynuyorlar.

Mersin Tarihi Taşhan, Mutlu Üretici Kadınlara Ev Sahipliği Yaptı

Emekli kadınlardan Cemile Temel, Taşhan’da bu imkanlara sahip olmaktan memnun olduklarını belirtti. Ürünlerini sergileme şansı buldukları için mutlu olduklarını ifade eden Temel, aynı zamanda tarihi değerlere sahip çıktıklarını vurgulayarak, "Buraya gelen her mutluyu yakalıyorum, tanıtmaya çalışıyorum. ‘Tarihinize sahip çıkın’ diyorum, burası Mut’un değeridir” dedi. Kadınların ürettikleri ürünleri Taşhan’da sergileyebilmelerinin değerli olduğunu belirten Temel, “Ne üretiyorsanız buraya ekleyin. Hem burası, hem de kadın emeği değerlenmiş olsun. Mutlular aradıkları her şeyi Taşhan’da bulabilirler” şeklinde konuştu.

Mersin Tarihi Taşhan, Mutlu Üretici Kadınlara Ev Sahipliği Yaptı

Stantlarında köylerinde yetiştirdikleri ürünleri satan Eşe Kara da, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla gelir elde etmeye başladıklarını ifade etti. Stantlarda bir mutfak için gerekli olan her şeyin bulunduğunu belirten Kara, “Ürünlerimizin dikimini, alımını, ticaretini yapıyor ve bu şekilde değerlendiriyoruz” dedi. Gelir elde etme imkanı sayesinde memnun olduklarını dile getiren Kara, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin bize sağladığı imkanlarla satış yapmaya başladık. Gerçekten çok güzel gidiyor. Çok memnunum” şeklinde konuştu.

Doğal oyuncaklar üreten Serpil Cengiz de, genellikle yaptığı ürünleri hediye ettiğini ancak şimdi Taşhan’da sergileyebilme ve sipariş alabilme fırsatı bulduğunu söyledi. Aynı zamanda Taşhan’ın sosyalleşme alanı olarak da hizmet verdiğini ifade eden Cengiz, burada yapılan kültürel etkinliklerin yanı sıra çocuklar için düzenlenen etkinliklerle de keyifli zaman geçirme imkanı bulunduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tır içerisinde silah yapımında kullanılan 2 binden fazla malzeme ele geçirildi

Tır içerisinde silah yapımında kullanılan 2 binden fazla malzeme ele geçirildi