Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin İz Bırakanlar Müzesi'ne ziyaretçi akını

Mersin İz Bırakanlar Müzesi'ne ziyaretçi akını

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan İz Bırakanlar Müzesi, açıldığı günden bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin İz Bırakanlar Müzesi'ne ziyaretçi akını
KAYNAK: İHA

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'İz Bırakanlar Müzesi', açıldığı tarihten bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak kent tarihine dair önemli bir nokta haline geldi. Mersin Valiliği'nin destekleriyle 2 yıl önce restore edilen tarihi bir evin dönüşümüyle ortaya çıkan müze, öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Müze, Mersin'in siyaset, sanat, spor ve basın camiasından iz bırakan tarihi şahsiyetleri ziyaretçilere tanıtma imkanı sunarken, kent tarihine derinlemesine bir yolculuk vaat ediyor.

Müzeyi gezenler arasında yer alan Feride Ayçiçek, Mersin'de böyle güzel mekanlara nadir rastlandığını belirterek, kent merkezindeki güzel eski evlerin atıl durumda olduğunu ifade etti. Ayçiçek, "İşte burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş. Gerçekten çok güzel olmuş. Herkesin eline, emeğine sağlık. Bu gibi yerler çoğalırsa, biz de misafirlerimizi gezdirebilir, kentle ilgili daha güzel bilgiler verebiliriz" dedi.

Mersin İz Bırakanlar Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Öğrencilerden Batı Yılmaz Basuk ise müzeyi gezdiği için mutlu olduğunu belirterek, "Önceden görmediğim birçok şeyi gördüm, öğrendim. Herkes buraya gelip, görmeli. Çok güzel bir müze olmuş" ifadelerini kullandı. Diğer öğrenci Buğlem Fındık da müzeyi gezip kentlerinde yaşayan tarihi şahsiyetleri tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, "Burada çok güzel bilgiler aldık. Kentimizde yaşayan ve tarihe damga vuran birçok büyüğümüzü görme imkanımız oldu. Burayı gezerken kendimi çok mutlu hissettim" şeklinde konuştu.

Mersin İz Bırakanlar Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Müze sorumlusu Fatma Toklu da müzenin açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, Mersin'in tarihine dair birçok bilginin ziyaretçilere sunulduğunu vurguladı. Toklu, müzeyi gezenlerin memnuniyetlerini dile getirerek, özellikle öğrenci ziyaretlerinin düzenli olarak yapıldığını belirtti. Ayrıca, vatandaşların anı defterine olumlu düşüncelerini yazarak müzeden ayrıldıklarını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekşi Sözlük'e erişim engeli kaldırıldı

Ekşi Sözlük'e erişim engeli kaldırıldı