Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Anamur'da passiflora hasadı başladı

Mersin Anamur'da passiflora hasadı başladı

Mersin'in ilçelerinden Anamur'da tıbbi aromatik bir ürün olan passifloranın ilk hasat zamanı başladı. üreticilerin talepleri arttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Anamur'da passiflora hasadı başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal projeleriyle kent genelinde üretimi desteklemeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü 'Passiflora Fidesi Dağıtımı' projesi kapsamında, üreticilere yüzde 70 hibe desteği sağlanarak passiflora fidesi dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu proje ile atıl durumdaki araziler değerlendirilerek tarıma kazandırılıyor ve üreticilere alternatif gelir kaynakları sunuluyor.

Mersin Anamur'da Passiflora Hasadı Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen projenin başarıyla sürdüğünü belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Aysun Seçkin, passifloranın tropikal bir meyve olduğunu ve iklim değişikliği nedeniyle tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Seçkin, tropikal meyvelerin düşük girdi maliyetleri ve yüksek gelir potansiyeli sunduğunu vurgulayarak, çiftçilere daha fazla kazanç sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin Anamur'da Passiflora Hasadı Başladı

Passiflora ile Çift Hasat, Yüksek Verim

Passiflora'nın diğer meyvelerden farklı olarak yılda iki kez hasat yapılabildiğini belirten Seçkin, Mersin genelinde toplamda 166 üreticiye 14 bin 331 passiflora fidesi dağıtıldığını ifade etti. Seçkin, projeden faydalanan üreticilerin meyvelerinin güzel tuttuğunu ve passiflora sayesinde yıl içinde iki kez satış yapma avantajına sahip olduklarını aktardı.

Üreticilerin Talebi Her Geçen Gün Artıyor

Projeden faydalanan üreticilerin, passiflora üretiminden memnun kaldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını belirten Seçkin, küçük alanlarda bile passiflora ekimiyle güzel kazançlar elde edilebileceğini söyledi. Seçkin, projelerini üreticilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarladıklarını ve yerinde tespitlerle kazançlı çözümler sunduklarını ifade etti.

Mersin Anamur'da Passiflora Hasadı Başladı

Üreticilerden Memnun

Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal destekleri sayesinde passiflora bahçesi oluşturan üreticilerden Nuray Taş, passifloranın faydalı bir bitki olduğunu ve bu destekle geçimlerini artırdıklarını belirtti. Passiflora şurubunun sağlık açısından faydalı olduğunu vurgulayan Taş, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri sayesinde tarımda çeşitlilik ve verimliliğin arttığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da ‘Şehit’ Paylaşımlarına Gözaltı Kararı

Antalya'da ‘Şehit’ Paylaşımlarına Gözaltı Kararı