Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Melih Baki: Kozan depremi Kahramanmaraş depremlerinin artçısı

Melih Baki: Kozan depremi Kahramanmaraş depremlerinin artçısı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kozan'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin, biriken enerjinin boşalması sonucu oluştuğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Melih Baki: Kozan depremi Kahramanmaraş depremlerinin artçısı
KAYNAK: İHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Adana Kozan olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin, yerin 7,6 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Uzman Görüşü: Enerji Boşalımı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, depremin ardından yaptığı açıklamada, bu sarsıntının Kahramanmaraş merkezli depremlerin artçısı olduğunu ifade etti. Baki, 'Bu depremler, biriken enerji boşalımı olarak değerlendirilebilir. Doğu Anadolu Fayı, Kahramanmaraş'a kadar gelir ve buradan üç kola ayrılır. Bir kol Kozan'a iner, bir kol İskenderun Körfezi'ne, bir kol da Hatay'a uzanır. Bu hatta yaşanan deprem, Kozan'daki enerji boşalımından kaynaklanmıştır' dedi.

Depremin Doğu Anadolu Fayı ile İlişkisi

Melih Baki'nin açıklamalarına göre, Doğu Anadolu Fayı'nın Kahramanmaraş'tan başlayarak çeşitli kollara ayrılması, bölgede yaşanan depremlerin dinamiklerini etkiliyor. Bu durum, artçı depremlerin bölgede süregeldiğine işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Cengiz Paris 2024 Olimpiyatlarına Veda Etti

Ali Cengiz Paris 2024 Olimpiyatlarına Veda Etti