Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Marmaris'teki turizmciler günübirlik ev kiralamalarında yeni düzenlemeden memnun

Marmaris'teki turizmciler günübirlik ev kiralamalarında yeni düzenlemeden memnun

Muğla'nın turizm merkezlerinden Marmaris'te turizmciler, günübirlik ev kiralamalarına yönelik alınan kararın yerinde ve doğru bir karar olduğunu savundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'teki turizmciler günübirlik ev kiralamalarında yeni düzenlemeden memnun
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren turizmciler ve emlakçılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı günübirlik ev kiralamalarına yönelik alınan yeni kararı değerlendirdi. İşte turizmcilerin açıklamaları:

Kararın Amacı ve Kapsamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemenin amacı, konutların tek seferde yüz gün veya daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Yönetmelik, konutların turizm amaçlı kiralama süreleri, izin belgesi başvuruları, konut nitelikleri, izin belgesi sahiplerinin sorumlulukları gibi konuları içermektedir.

Turistik İlçelerdeki Artan Ev Kiraları

Turizmciler, alınan kararın özellikle turistik bölgelerde artan ev kiralarını düzenlemek adına önemli olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, kayıt dışı kiralamaların güvenlik açısından da risk oluşturduğuna dikkat çekilmektedir.

Turistik İlçelerdeki Ev Kiralama Sorunlarına Çözüm

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Basın Sözcüsü Çetin Aksu, "Yeni düzenleme kayıt dışı çalışmaları etkileyecek. Komşu izinleri alınarak vergi yükümlülükleri yerine getirildikten sonra günübirlik konaklama ile ilgili sorunlar ortadan kalkacak. Ancak evlerin günübirlik kiralanması konut sorununa tamamen çözüm olmayabilir, bu konuda yeni imar planlamalarının da önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Marmaris'teki Turizmciler Günübirlik Ev Kiralamalarında Yeni Düzenlemeden Memnun

Uzun Vadeli Kiralamalardaki Etkiler

Beş yıldızlı bir otelin genel müdürü Cihan Baykara ise alınan kararın özellikle uzun vadeli kiralamalardan etkilenen oteller üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu belirtti. Bu kararın 2024'te sektöre olumlu yansıyacağını düşünen Baykara, "Uzun konaklamalarda evler otellere göre daha uygun olduğu için konaklama tesislerini olumsuz etkiledi. Bu düzenleme sektöre konaklama bazlı fayda sağlayacaktır" dedi.

Kimlik Bildirim Sistemleri ve Güvenlik

Baykara, otellerdeki kimlik bildirim sistemlerinin güvenlik açısından önemli olduğunu belirterek, "Bu yasa değişikliğiyle birlikte anlık kimlik bildirim sistemlerimiz devreye girdi. Bu sayede hangi konaklama tesisinde, hangi saatte, hangi tarihte misafir girdiğini anlık olarak görebiliyoruz. Kayıtlı ve kayıt altında olması gereken bir veri olduğu için güvenlik açısından olumlu bir adım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal Medyada Ter*r Propagandası: Şahıs Tutuklandı

Sosyal Medyada Ter*r Propagandası: Şahıs Tutuklandı