Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Kozan'da köylülerin helikopter nöbeti

Kozan'da köylülerin helikopter nöbeti

Adana'nın Kozan ilçesinde köylüler, kaza kırıma uğrayan helikopterin düştüğü alanda nöbet tutuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kozan'da köylülerin helikopter nöbeti
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde 2 Ağustos'ta çıkan orman yangınına müdahale eden 'Mi-8' tipi helikopter, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı'ndan su alırken kaza geçirdi. Üçü Rus uyruklu beş kişilik mürettebat kazadan sağ olarak kurtarıldı. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Adana Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) timleri, helikopterin çıkarılması için başlattıkları çalışmaları sürdürüyor.

A W262743 02 Result

Baraj Gölünde Çalışmalar

Dün başlatılan ve gece ara verilen çalışmalara, bu sabah itibarıyla tekrar başlandı. Su seviyesi düşürülen baraj gölünde, helikopter yaklaşık 35-40 metre derinlikte bir kısmı balçıkta bulunan helikopteri kaldırma balonlarıyla 15 metre derinliğe çıkaran ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Dalgıçlar, helikopterin bağlı olduğu kaldırma balonlarına hava vererek helikopteri yüzeye yaklaştırmaya çalışıyor. Yüzeye yaklaştırılan helikopterin, botlarla kıyıya çekilmesi ve ardından vinçle karaya taşınması planlanıyor.

A W262743 04 Result

Köylüler İzliyor

Köylüler, sıcak hava koşullarına rağmen çalışmaları aralıksız izliyor. Köy sakinlerinden Emin Ulutaş, askerlerin yoğun çabalarını takdir ederek, 'Buraya askerlerimiz gelip uğraşıyor. Çok zor. Hava çok sıcak. Benim yerim serin ama askerlerin yeri çok sıcak' dedi. Bir diğer köy sakini Ahmet Yılmaz ise çalışmalardan etkilendiğini belirterek, 'Gece rüyamda bile helikopter görüyorum. Benim için buradan izlemek güzel ama askerler için çok zor' diye konuştu.

A W262743 07 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kemer'de mahkemeden satılık 245 m² arsa

Antalya Kemer'de mahkemeden satılık 245 m² arsa