Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Kepez’den ikinci el emeği çarşısı

Kepez’den ikinci el emeği çarşısı

Kepez Belediyesi, el becerilerini ekonomik bir değere dönüştürmek isteyen kadınlar için ikinci el emeği çarşısını da açıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez’den ikinci el emeği çarşısı

Antalya Kepez Meslek Kursları (AKMEK) ile binlerce kadına meslek ve sanat eğitimi sunan Kepez Belediyesi, ilçede kadın kooperatiflerinin kurulmasına da ciddi bir destek verdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre düzenlediği Kadın Kooperatifleri Festivaliyle de girişimci hanımlara ürünlerini pazarlama imkânı sunuyor.  Hem AKMEK kursiyerlerinin hem kooperatiflerin, ürettikleri ürünleri ekonomik bir değere dönüştürebileceği çarşı talebi de karşılanıyor.Kepezden-kadinlara-ikinci-el-emegi-carsisi_6

KADINLARA İKİNCİ ÇARŞI
Kepez Belediyesi, bu talebi karşılamak amacıyla 2017’de Dokumapark’daki Sanat Sokağı’nda kalıcı bir el emeği çarşısı kurmuştu. Kadınlar, bu çarşıda, ‘el emeği göz nuru’ ürünlerini satabilme imkânı buluyor.
Kepez Belediyesi, kadınların  ikinci çarşı talebini de Kepez Kent Meydanı’nda karşılıyor. İlçenin merkezine kazandırılan ve festivaller ile çeşitli etkinliklere ev sahihliği yapan meydana, kalıcı bir el emeği çarşısı kuruluyor. Çarşıda 7 adet satış standı bulunuyor.  Kent Meydanı El Emeği Çarşısı, AKMEK kursiyerleri ile kadın kooperatiflerinin kullanımına tahsis edilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kent Meydanı El Emeği ve Sanat Çarşı’nı önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını söyledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Yezid’lere karşı bir olmalıyız, diri olmalıyız”

“Yezid’lere karşı bir olmalıyız, diri olmalıyız”