Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel İYİ Parti’ye oy kaybı eleştirisi

İYİ Parti’ye oy kaybı eleştirisi

İYİ Parti, kesin olmayan sonuçlara göre Antalya’da büyük bir oy kaybı yaşadı. Partinin milletvekili aday adayı Ali Yılmaz, yaşanan kaybı sosyal medyadan eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti’ye oy kaybı eleştirisi

Kesin olmayan sonuçlara göre Antalya’da İYİ Parti’nin oy oranı 24 Haziran 2018’de yapılan 27. Dönem Milletvekili Seçimleri baz alındığında yaklaşık 4,5 puanlık bir düşüş yaşadı.

İlçe bazındaki oranlara bakıldığında Alanya ve Gazipaşa’da yarı yarıya bir düşüşle karşı karşıya kalan İYİ Parti; belediye başkanlığını kazandığı Demre’de yüzde 43, Serik’te 40, Finike’de yüzde 38 oy kaybetti. Kaş ve Aksu’da yaklaşık yüzde 36’lık oy kaybı yaşadı. Partinin Manavgat’ta yüzde 40, Gündoğmuş’ta da yaklaşık yüzde 36 oy kaybettiği görülüyor. Kumluca ve İYİ Parti’li Halil Öztürk’ün belediye başkanı olduğu Elmalı’da bu oran yüzde 33 bandında seyrederken, Döşemealtı’nda 2018’de İYİ Parti’ye oy veren seçmenin yüzde 32’si 14 Mayıs seçimlerinde tercihini başka partilerden yana kullandı. İYİ Parti Akseki’de yüzde 36 oranında düşüş yaşarken, bu oran Korkuteli ve Kepez’de yüzde 28 olarak sandığa yansıdı. Kemer’de yüzde 23 olan oy kaybı, Muratpaşa’da ise yüzde 21’in üzerinde seyretti. Konyaaltı’nda yaklaşık yüzde 18 oy kaybeden İYİ Parti, İbradı’da yalnızca yüzde 4’lük bir kayıp yaşadı.

İYİ Parti’nin Antalya’da yaşadığı oy kaybı partililerce eleştiriliyor. Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Antalya’dan İYİ Parti milletvekili aday adayı olmuş ancak listelerde yer almamıştı. 2018’de Antalya’dan üç milletvekili çıkartan İYİ Parti’nin yaşadığı düşüşe bir tepki de Yılmaz’dan geldi. 2018 ve 2023 seçimlerinin verilerini sosyal medyadan paylaşan Yılmaz, İYİ Parti’yi; “Bu listeyi elime aldım. Düşünüyorum! Düşünüyorum! Düşünüyorum! Bu işin sorumlusu ya da sorumluları kimler? Oy oranlarındaki sert düşüşün analizi ve değerlendirilmesi nasıl yapılacak? Yönetim ve organizasyondaki beceriksizliğin hesabını birileri verecek mi? Sorgulamayan ve hesap vermekten çekinen bir yönetim, uzun süre ayakta kalamaz! Uyarıları dikkate almadılar ve herkes ayrı telden çaldı. Çok bilen çok yanılır. İstişare esastır. Liyakat! Liyakat! Liyakat! Kurumsal kimlik oluşturmadan ve disiplin olmadan başarı gelmez. Zararın neresinden dönülse kardır. Sen ben bizim oğlan...” sözleriyle eleştirdi.

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hayırseverlerden Antalya’ya sağlık merkezi

Hayırseverlerden Antalya’ya sağlık merkezi