Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da su krizi gün geçtikçe büyüyor

Hatay'da su krizi gün geçtikçe büyüyor

Kahramanmaraş merkezli deprem de Hatay'ı da etkisi altına alırken bu seferde su krizi ortaya çıktı. Su bulamayan Hataylılar ne yapacağını bilemiyorlar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da su krizi gün geçtikçe büyüyor

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yara Hatay’da hala sarılamazken bu seferde su krizi ortaya çıktı. Hatay, bu depremlerde en büyük yarayı alan şehir oldu. Binlerce insan yaşamını yitirdi, yüzlercesi sakat kaldı, onlarca kişidense hala haber alınamıyor. Şehir neredeyse tamamen yerle bir oldu. 400 bin Hataylı şehri terk etmek zorunda kaldı.

Şehirden gidemeyenler ve bir süre sonra geri dönenler tabiri caizse hayatta kalmaya çalışıyor çünkü şehirde ulaşım, barınma, istihdam, sağlığa erişim ve su hala en büyük problemler.

Hatay’ın şu an en büyük problemi su. Şehirde ne içme suyu ne de şebeke suyundan yeterince var. En büyük problemi hala çadırda yaşayan Hataylılar yaşıyor. Çadırda yaşayan çocuklar halsiz ve kaşınıyor. Hava koşulları litrelerce su içilmesini gerektirse de neredeyse kimse bunu yapamıyor.

Sosyal medyada dolaşan ve ses getiren yüzlerce metrelik su kuyruklarındaki Hataylıların videoları gerçek. Yurttaşlar 5-10 litre su alabilmek için saatlerce sıra bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'nın madalyalı ilk sporcusu oldu

Antalya'nın madalyalı ilk sporcusu oldu