Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da hasadı yapıldı yoğun talep görüyor

Hatay'da hasadı yapıldı yoğun talep görüyor

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen ve son zamanlarda popülerlik kazanan bu sebzenin hasadı yapıldı. Bu sebzeye yoğun talep oluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da hasadı yapıldı yoğun talep görüyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Samandağ biberi, Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen ve son zamanlarda popülerlik kazanan bir biber çeşididir. Samandağ biberi, kilo vermeye yardımcı olduğu ve metabolizmayı canlandırdığı için çok tercih edilmektedir. Samandağ biberi, C vitamini bakımından zengin olup, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca, antioksidan özelliği sayesinde kalp ve kanser hastalıklarına karşı koruma sağlar.

“SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLER”

Samandağ biberinin faydaları çok olsa da, herkesin tüketmesi uygun değildir. İHA’nın haberine göre, Diyetisyen Lale Nesil, “Samandağ biberi, mide ve bağırsak sorunu olanlar, reflü, gastrit, ülser ve hemoroid hastaları için zararlıdır. Bu kişiler acı biber yediklerinde sağlıkları olumsuz etkilenir” diye uyarıyor. Samandağ biberi, acı biberler arasında en acı olanıdır. Kırmızı renkli, ince ve uzun bir görünüme sahiptir. Hatay mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Samandağ biberi, taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru hali pul biber olarak bilinir. Salça, turşu ve sos yapımında da Samandağ biberi tercih edilir. Samandağ biberi, Hatay’ın önemli bir tarımsal ürünüdür. Samandağ biberi, coğrafi işaret almıştır.

Samandağ biberinin sağlığa yararları şunlardır:

Metabolizmayı hızlandırır,

Sindirim sistemini düzenler,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Kanser riskini azaltır. Samandağ biberi, taze iken daha fazla C vitamini ve lif içerir. Kuru Samandağ biberi ise daha acı bir tada sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin’de yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Mersin’de yağmur sonrası gökkuşağı şöleni