Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay depremzedelerine umut oldu! O sağlıkçı afetzedelerin yanında

Hatay depremzedelerine umut oldu! O sağlıkçı afetzedelerin yanında

Hatay'da yaşanan depremin ardından kahramanca mücadele eden sağlıkçı Havva Aydanur Ertuğrul, afetzedelere umut olmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay depremzedelerine umut oldu! O sağlıkçı afetzedelerin yanında
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay, 25 bin civarında kaybın yaşandığı büyük bir felakete sahne olmuştu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları, afetin hemen ardından bölgeye yardım elini uzatmıştı. Bu kahramanlardan biri de Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul'du. Ertuğrul, asrın felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgedeki afetzede vatandaşların yaşama tutunmaları için mücadele etti.

Hatay Depremzedelerine Umut Oldu! O Sağlıkçı Afetzedelerin Yanında

Kitaplarla Umudu Büyüttü

Depremin 3. gününde enkazdan kurtarılan Gürkan Öztürk'ün isteği üzerine başlayan bir hikaye, eğitim ve yardım seferberliğini tetikledi. Sağlıkçı Ertuğrul, Gürkan'ın talebiyle bölgede seferberlik başlatarak Ülkem Kitap Okuyor Derneği'ni kurdu. Dernek aracılığıyla afet bölgesine 21 çadır okul açan Ertuğrul, 7 bin 700'den fazla öğrenciye 100 binden fazla kitap ulaştırdı.

Hatay Depremzedelerine Umut Oldu! O Sağlıkçı Afetzedelerin Yanında

Yardım Meleği

Evi depremde yıkılan Yağar ailesi için de yardım meleği devreye girdi. Dernek aracılığıyla aileye Antakya ilçesi Maşuklu Mahallesi'nde yeni bir ev yapma sürecini başlatan Ertuğrul, yaptıklarıyla afetzede vatandaşların takdirini kazandı.

Acılı Anne: 'Rabbim Havva Hanım’dan Binlerce Kez Razı Olsun'

Sibel Yağar, yardım meleği Havva'ya teşekkürlerini dile getirerek, 'Rabbim Havva Hanım başta olmak üzere yardım edenlerden binlerce kez razı olsun. Destek veren herkesten rabbim razı olsun' dedi.

Hatay Depremzedelerine Umut Oldu! O Sağlıkçı Afetzedelerin Yanında

Havva Aydanur Ertuğrul: 'Sözümü Tutma Çabası İçindeyim'

Asrın felaketinin hemen başında göreve atılan Ertuğrul, yaşadığı süreci şu sözlerle paylaştı: 'Depremin ilk dakikalarında yola çıkan ekiplerden bir tanesiyim. Hatay'da depremzedelerle birlikte yaşadık ve gönül bağı kurduk. 1 yıldır depremzedelerle Hatay'da hem eğitime hem de yardım işlerine destek olmaya çalışıyorum. Söz verdim ve bu sözümü tutma çabası içindeyim. Arkamda çok güçlü bir ekibim var.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Ümit Uysal: 'Bundan sonra yaraların sarılmasında koordine olacağız'

Başkan Ümit Uysal: 'Bundan sonra yaraların sarılmasında koordine olacağız'